kate middleton william
Actualitate

La scurt timp dupa ce Printul William a participat la intalnirea menita sa rezolve situatia tensionata din Familia Regala, ducele de Cambridge si sotia sa au revenit la indatoririle regale.

Prinţul William, criticat dur pentru că nu poartă kiltul scoţian: „Este rar să-l vezi în mediul rural”

Prinţul moştenitor al Marii Britanii nu a mai fost văzut în kilt în Scoţia de mulţi ani, notează The Guardian, preferând mereu să apară în ţinute mai clasice.

De când este Prinţ de Wales, William a purtat tot felul de ţinute pentru ceremonii oficiale sau în călătorii publice. Dar refuză să poarte kilt, relatează News.ro.

Prinţ de Wales, William este şi conte de Strathearn, un teritoriu din centrul Scoţiei. El este, de asemenea, Lord of the Isles, un titlu al nobilimii scoţiane. Cu toate acestea, notează presa de peste Canal, Prinţul William nu a fost văzut public cu un kilt în Scoţia încă din copilărie.

Citește și: Regula pe care prințul William o încalcă atunci când e cu Kate Middleton. Expert: „Arată ce cuplu puternic formează”

O situaţie surprinzătoare pe care o critică John Sugden, croitorul scoţian al tatălui lui William, regele Charles al III-lea. „Ne-ar plăcea să facem un kilt şi o jachetă pentru Prinţul de Wales. Ar continua o tradiţie şi, mai ales ca Lord al Insulelor, ar fi o modalitate perfectă de a populariza portul tradiţional Highland (regiune scoţiană, n.r)", explică el. 

„Este curios că William nu a purtat un kilt de când este adult, deşi este posibil să fi făcut acest lucru într-un cadru privat”, notează cotidianului Joe Little, editor al revistei Majesty, o revistă dedicată monarhiei. „Este rar să-l vezi în mediul rural scoţian. Dar purtarea unui kilt măcar o dată i-ar reduce la tăcere detractorii”, spune el.

Prinţul de Wales nu a făcut public niciun motiv pentru a explica de ce nu poartă kilt, notează The Guardian, care aminteşte că această ţinută nu este obligatorie.

Citește și: Ce titluri regale vor primi George, Charlotte și Louis după ce tatăl lor, prințul William, va deveni rege

Totuşi, comparaţia cu tatăl său Charles al III-lea este izbitoare. Monarhul britanic are multe kilturi „pe care nu omite să le poarte în timpul şederii sale în Scoţia”, explică cotidianul.

În august 1997, în timpul unei vizite la Castelul Balmoral împreună cu cei doi fii ai săi, fostul Prinţ de Wales a purtat kilt, în timp ce William şi Harry (15 şi 13 ani la acea vreme) au preferat pantalonii bej.

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri