regina elisabeta a II-a
Actualitate

Regina Elisabeta a II-a, la comemorarea unui an de la moartea prințului Philip. / Foto: Profimedia

Regina Elisabeta a II-a recunoaște că s-a simțit "epuizată" după ce a avut Covid-19, în februarie, chiar dacă simptomele au fost ușoare

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii recunoaște că s-a simţit "epuizată" după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 în februarie. Suverana a dezvăluit acest lucru în cursul unei videoconferinţe în care a vorbit cu îngrijitorii britanici mobilizaţi în timpul pandemiei, notează AFP și Agerpres.

Elisabeta a II-a a fost testată pozitiv la COVID-19 în februarie şi a prezentat, potrivit Palatului Buckingham, "simptome uşoare".

Virusul te face "foarte obosit şi epuizat, nu-i aşa?", a spus ea într-o discuție Asef Hussain, un fost pacient bolnav de COVID-19, cu ocazia inaugurării virtuale a unei unităţi de îngrijire care îi poartă numele la Royal London Hospital din capitala Marii Britanii.

Citește și: De ce s-a îmbrăcat regina Elisabeta a II-a în verde la comemorarea prințului Philip. Culoarea nu a fost aleasă întâmplător

Deja înainte de a se îmbolnăvi de COVID-19, regina şi-a relaxat considerabil agenda după o noapte de spitalizare în octombrie, a cărei natură nu a fost niciodată dezvăluită. Ea s-a retras de la începutul pandemiei la Castelul Windsor, la aproximativ patruzeci de kilometri de Londra, iar în prezent are probleme să se deplaseze.

În urmă cu două săptămâni, suverana a participat la o ceremonie religioasă în memoria soţului ei, prinţul Philip, care a murit anul trecut, marcând marea sa revenire publică, după luni de absenţă.

La finalul întâlnirii cu îngrijitorii, Elisabeta a II-a a discutat cu echipa de constructori care a ridicat în câteva săptămâni unitatea de îngrijire pentru a face faţă creşterii numărului de bolnavi. "Este interesant, când există ceva vital, toată lumea lucrează împreună. Este minunat, nu-i aşa?", a spus ea.

Citește și: Felul în care regina Elisabeta a II-a își ține geanta spune multe. Ce mesaje transmite când mută poșeta de la locul ei obișnuit

Foto: Profimedia, Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri