femeie care mananca ciocolata
Despre Tine

Iti este mereu pofta de ciocolata? Iata ce inseamna

Ciocolata este unul dintre cele mai populare deserturi, deci nu este de mirare ca multi dintre noi simt nevoia sa manance constant acest aliment.

Poftele sunt semne prin care organismul ne da de stire ca avem anumite carente de vitamine sau minerale. Cand apare pofta de zaharicale, nivelul glucozei in sange este scazut. Corpul reactioneaza si iti cere sa consumi dulciuri ca sa restabilesti nivelul glicemiei.

"Cand asteptam prea mult intre mese, glucoza scade si avem nevoie de energie, pe care o obtinem din alimente", spune nutritionistul Lorraine Kearney.

Atunci apelam la alimente care au un continut ridicat de zahar, desi acest lucru nu e ideal fiindca primesti un impuls energetic de scurta durata si astfel ajungi sa iti doresti si mai multa ciocolata.

Care este rezolvarea? Incearca sa iei mese regulate, satioase si concentreaza-te pe consumul unor alimente bogate in fibre.

  • Nivelul scazut de magneziu

Majoritatea oamenilor au un nivel scazut de magneziu, iar acest nutrient atat de important poate fi gasit in... ciocolata. Doar un cubulet contine 41 miligrame de magneziu, iar femeile ar trebui sa consume 320 mg zilnic.

Daca nivelul de magneziu este atat de scazut incat intampini probleme precum dureri musculare, anxietate si insomnii, consulta un medic specialist.

  • Esti stresata

Cand suntem stresate sau anxioase, adesea apelam la mancare, in special la produsele despre care stim ca ne fac sa ne simtim bine.

"Ciocolata se incadreaza in categoria carbohidratilor simpli, ceea ce inseamna ca este digerata rapid si duce la scaderea glicemiei. Cand un carbohidrat ajunge pe limba, un neurotransmitator numit dopamina este eliberat si lumineaza zona creierului care stimuleaza placerea. Asadar, pentru acea nanosecunda uitam tot ce trebuia sa facem inainte de muscarea ciocolatei si traim un moment de fericire, dar cand inghitim, aceasta dispare si, la randul nostru, dorim seznatia de fericire, astfel incat ajungem sa mancam si mai multa ciocolata", spune Kearney, conform PureWoW.

Pe scurt, ne suprimam emotiile, in loc sa le confruntam.

  • Esti la menstruatie

Cercetarile arata ca aproape 50% dintre femeile din SUA isi doresc sa consume ciocolata atunci cand sunt la menstruatie. Si nu, nu exista un motiv biologic care sta in spatele acestei pofte.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri