pofta de muraturi
Despre Tine

Poftesti la muraturi? Ce mesaj incearca sa-ti transmita corpul tau

Stiai ce mesaj incearca sa-ti transmita corpul tau cand ai pofta de muraturi? Potrivit cercetatorilor, ravnesti la ceva sarat pentru ca si in momentul in care esti... deshidratata.

Muraturile au un continut ridicat de sodiu, iar sodiul este un electrolit important care ajuta la mentinerea hidratarii din corp. Asadar, atunci cand poftesti la ceva sarat, corpul tau are nevoie de apa.

Mesajele nu se opresc aici, potrivit dieteticianului Amy Shapiro de la Real Nutrition: "Cercetarile arata ca sarea, la fel ca zaharul, poate crea dependenta si poate viza zonele creierului care dicteaza poftele. Si pentru ca toleranta la sare poate fi cultivata, cu cat o persoana consuma mai multa, cu atat vrea mai multa."

Ce inseamna cand poftesti tot timpul la alimente sarate? "Daca poftele devin constante, este intotdeauna important sa discutam acest lucru cu medicul", spune nutritionistul Lee Cotton.

"Cercetarile indica faptul ca pofta de sare ar putea fi un simptom al unei afectiuni de sanatate, cum ar fi insuficienta suprarenala sau sindromul Bartter. Ar putea fi, de asemenea, un semn de deshidratare sau sindromul premenstrual", a adaugat el.

Cu toate acestea, e important sa eviti autodiagnosticul si sa discuti cu medicul despre orice schimbare de la nivelul apetitului.

In cazul in care vrei sa diminuezi dependenta de muraturi, iti poti satisface pofta de ceva sarat cu masline sau chipsuri "sanatoase" din legume coapte. Poti, de asemenea, sa le inlocuiesti cu popcorn sau edamame.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Cum vă petreceți prima lună de vară?

Partenerii Nostri