Laura Nuttall/ Facebook
Divertisment

Laura Nuttall/ Facebook

A reușit să-și îndeplinească cel mai mare vis, deși medicii i-au mai dat doar un an de trăit. Tânăra a luptat cu toate forțele

Laura Nuttall, o tânără în vârstă de 22 de ani, a sfidat cancerul cerebral și a reușit să-și îndeplinească cel mai mare vis, acela de a absolvi facultatea, deși medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit. În timpul festivității de absolvire, tânăra a ținut un discurs care i-a emoționat pe toți. 

În octombrie 2018, Laura a început să se simtă rău, însă nu credea că simptomele sale aveau să-i schimbe viața pentru totdeauna. Inițial a crezut că este doar o răceală de sezon, iar după un control de rutină la ochi, aceasta a aflat că nervul său optic era foarte inflamat și a fost trimisă la Spitalul Moorfields Eye din Londra pentru mai multe investigații. A doua zi, starea de sănătate a Laurei se agravase, astfel că aceasta le-a chemat pe mama și pe sora ei pentru a fi alături de ea. 

Când au ajuns, acestea au dus-o de urgență la spital, unde, în urma unei scanări CT, Laura a fost diagnosticată cu două tumori pe creier. A doua zi, după mai multe radiografii, medici au observat că tânăra avea mai mult de două tumori și că situația era foarte gravă. 

Citește și: A aflat că are cancer ovarian, la doar zece zile după ce medicul i-a spus că simptomele sunt normale pentru "femeile de vârsta ei”

După o lună de la aflarea diagnosticului, Laura a suferit o operație pentru a elimina cea mai mare tumoră, însă examenul de biopsie a arătat că aceasta avea un glioblastom, o tumoră foarte agresivă. Până în luna decembrie, tânăra a trecut printr-o perioadă obositoare de chimioterapie și radioterapie. Fiind într-o stare atât de gravă, unul dintre medici i-a spus că mai are doar un an de trăit și că nu va apuca să-și termine studiile. În martie 2021, Laura a avut o a doua operație pe creier, după care tumora i-a crescut din nou. În luna decembrie anul trecut, aceasta era din nou pe masa de operație, cu doar o zi înainte de a împlini 22 de ani. 

Laura Nuttall/ Facebook
Laura Nuttall/ Facebook

În cei patru ani de tratament care i-au schimbat, Laura a cunoscut-o pe Michelle Obama, a plecat la pescuit cu Bob Mortimer și Paul Whitehouse și a stat la Hotelul Plaza din New York. De asemenea, ea s-a întâlnit cu prezentatoare TV Fiona Bruce și cu actrița Gillian Anderson, având parte de experiențe uimitoare care au motivat-o să lupte în continuare. 

Deși a primit șanse minime la viață, Laura a sfidat boala și a ajuns să-și termine studiile la Universitatea din Manchester, participând la festivitatea de absolvire și înfruntând temperaturile înăbușitoare pentru a-și îmbrăca roba. 

Laura Nuttall/ Facebook
Laura Nuttall/ Facebook

Citește și: A mințit că are cancer și a strâns 52.000 de euro de la oamenii cu suflet. Ce a făcut de fapt cu banii și ce au decis autoritățile

„Mi-am început lucrarea de diplomă pe chimioterapie și am terminat-o pe chimioterapie cu două operații pe creier între ele, dar am reușit. Dacă cineva îmi spune că nu pot face un lucru, mă determină și mai mult să-l fac și să-i dovedesc că a greșit. Familia mea știe prea bine asta. Așa că, atunci când un doctor mi-a spus că nu voi putea termina facultatea m-am gândit: „Vom vedea asta”. El m-a făcut să-mi doresc și mai mult această diplomă”, a declarat Laura în timpul festivității de absolvire. 

„Suntem foarte mândri să o vedem pe Laura absolvind. Când a fost diagnosticată, ne-am gândit că acesta era sfârșitul carierei ei universitare. Atunci când i s-au mai dat 12 luni de trăit a fost o durere de neimaginat pentru întreaga familie”, a declarat mama Laurei, în vârstă de 52 de ani. 

Laura nu a fost preocupată doar cu terminarea facultății, ci s-a implicat și într-o asociație pentru bolnavii de cancer cerebral, devenind Tânărul Ambasador al Anului.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri