printul george
Divertisment

Prințul George va fi rege al Marii Britanii după tatăl lui. / Foto: Profimedia

Prințul George își schimbă școala. Prețul exorbitant plătit de William și Kate Middleton pentru instituția prestigioasă din Oxford

Prințul George, fiul cel mare al prințului William și al lui Kate Middleton, în vârstă de 10 ani, termină curând școala pregătitoare, iar părinții săi caută deja o altă instituție de învățământ unde să-l mute. Potrivit informațiilor transmise de presa internațională, prinții de Wales vor opta pentru o școală prestigioasă din Oxford, care îi va costa o avere. 

George învață acum la școala pregătitoare din Lambrook, împreună cu frații săi mai mici, prințesa Charlotte și prințul Louis. Însă, curând va termina această etapă și va fi nevoit să se transfere la o altă școală, iar instituțiile de top din Regatul Unit au început deja să-și manifeste interesul de a-l educa pe viitorul rege, inclusiv Eton, școala la care a învățat tatăl lui, și Marlborough College, instituția unde a învățat mama sa. 

Citește și: Hobby-ul pe care Kate Middleton speră ca prințul George să nu-l ia de la tatăl său: „Mă îngrozește”

Cu toate acestea, publicația Daily Mail susține că prințul și prințesa de Wales s-au gândit la o altă variantă pentru fiul lor, respectiv școala St Edward's din Oxford, cunoscută și sub numele de „Teddies”, care costă 47.000 de lire sterline pe an. 

Un reprezentat al școlii a declarat pentru sursa citată mai sus că William și Kate au fost deja să vadă instituția de învățământ, însă nu se știe exact când s-a întâmplat acest lucru, având în vedere că luna trecută Kate a suferit o intervenție chirurgicală abdominală. 

Multe celebrități au terminat la St Edward's din Oxford, printre care starul din „Oppenheimer”, Florence Pugh. Directorul școlii, Alastair Chirnside, susține că instituția este „întemeiată pe un spirit de incluziune și construită pe un etos al colaborării”. La această școală învață atât băieți, cât și fete, iar printre activitățile extracurriculare oferite se află și golful și navigația. 

Citește și: Prințul George știe deja că într-o zi va fi rege. Cum se asigură William și Kate că nu-l copleșesc de pe acum viitoarele îndatoriri

Elevii care doresc să învețe la „Teddies” trebuie să aibă 13 ani și sunt obligați să susțină examenele ISEB. George a susținut aceste examene în noiembrie anul trecut, atunci când Kate a rămas acasă pentru a-l ajuta la învățat și nu l-a însoțit pe prințul William în Singapore. 

Pe lista școlilor unde prințul William și Kate și-ar dori să-l ducă pe fiul lor se numără și Colegiul Eton, unde însuși William a învățat. Școala este aproape de casa lor din Adelaide Cottage, Țara Galilor, și datează din anii 1400, cu taxe care ajung aproape la 50.000 de lire sterline pe an. Printre personalitățile care au învățat acolo se numără și unchiul lui George, prințul Harry, prim-miniștri David Cameron și Boris Johnson, ducele de Kent și actori precum Eddie Redmayne și Tom Hiddleston.

O altă opțiune ar fi Marlborough College, care este considerat un internat de top din Marea Britanie, având terenuri sportive incredibile. La această școală pot învăța atât băieți, cât și fete, ceea ce înseamnă că prințesa Charlotte ar putea învăța cu fratele ei atunci când va fi suficient de mare și dacă prinții de Wales decid ca George să-și continue studiile acolo. Marlborough College este și școala unde a învățat Kate Middleton. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri