nume copil printul harry
Divertisment

Meghan Markle si Printul Harry s-au hotarat asupra numelui primului lor copil, un baietel / Foto: Profimedia

Prințul Harry și Meghan Markle nu s-au putut decide ce nume să-i dea primului lor copil. Cum au rezolvat situația ducii de Sussex

Prințul Harry și Meghan Markle au împreună doi copii minunați și nu pot nega că se bucură de viața de părinți. Cu toate acestea, după venirea pe lumea a primului lor copil, ducii de Sussex au întâmpinat probleme în legătură cu ce nume va purta strănepotul Reginei. 

Primul copil al prințului Harry s-a născut pe 6 mai 2019 și poartă numele Archie, însă puțini sunt cei care știu numele complet al micuțului și cum a ajuns acesta să fie numit astfel. În timpul unei conversații cu un concurent de la Invictus Games, Meghan Markle a mărturisit că ea și nepotul Reginei au întâmpinat probleme atunci când a venit momentul să aleagă numele copilului lor. Sherry McBain, în vârstă de 42 de ani, i-a spus lui Meghan că și-a numit fiul Harrison, iar de aici, ducesa a continuat să spună că „Harrison este al doilea nume al lui Archie”. 

„Harry și Meghan nu s-au putut decide între Archie și Harrison pentru numele copilului lor. Ulterior, cei doi le-au pus pe amândouă.”, a declarat un apropiat al cuplului, potrivit Hello Magazine.

Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

Citește și: Prințul Harry și Meghan Markle, sărut în fața a 500 de oameni, la Jocurile Invictus. Ducesa a vorbit în cuvinte dulci despre soțul ei 

Astfel, primul copil al prințului Harry poartă numele de Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Numele Archie, uneori folosit ca o prescurtare a numelui Archibald sau Arthur, înseamnă adevăr și curaj, în timp ce Harrison înseamnă „fiul lui Harry”, așa că includerea sa în numele complet al lui Archie este un tribut adus ducelui. 

În anul 2020, la un an de când fiul prințului Harry s-a născut, numele de Archie a intrat în topul primelor zece nume de băieți din Anglia și Țara Galilor. Potrivit celor mai recente date de la Office National Statistics (ONS), 2.944 de bebeluși au fost numiți Archie în 2020, față de 2019, când doar 2.544 dintre bebeluși au fost numiți astfel.

În iunie 2021, ducele și ducesa de Sussex și-au întâmpinat și cel de-al doilea copil, pe fiica lor Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor. Lilbet vine de la porecla Reginei din familie, iar Diana este un omagiu adus mamei lui Harry. Părinții o strigă pe micuță Lili. 

Citește și: Prințul Harry, primele declarații despre reîntâlnirea cu Elisabeta a II-a: ”A fost grozav să o văd!”

Micuța Lili este primul dintre strănepoții Reginei care s-a născut în afara Marii Britanii, și primul copil regal care a avut onoarea de a avea același nume cu Majestatea Sa. Verișoara ei, prințesa Charlotte, este numită și Elizabeth Diana, drept al doilea și respectiv al treilea prenume. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri