familia regala britanica
Divertisment

Prințul William, Kate Middleton, prințesa Charlotte și prințul Louis, la Westminster Abbey, la încoronarea regelui Charles / Foto: Profimedia

Prințul William își plănuiește deja încoronarea. Vrea să renunțe la tradiţii și să facă totul diferit de tatăl său

Prințul William a început să se gândească deja la ceremonia de încoronare pe care și-o dorește. Potrivit unei persoane din cercul său de apropiați, fiul regelui Charles a spus că vrea să se simtă „relevant” și să renunțe la tradiții. 

La nici două săptămâni de când a avut loc încoronarea tatălui său, prințul William a început să-și plănuiască propria încoronare. Acesta își dorește ca evenimentul „să arate și să se simtă diferit” față de ceremonia de două ore care a avut loc pe 6 mai. De asemenea, William vrea să scape de „omagiul poporului” inclus în încoronarea lui Charles, care a fost modificată în ultimul moment când s-a dovedit a fi controversată.

Prințul de Wales dorește ca încoronarea sa să fie un eveniment care l-ar putea face să se simtă „modern” și „relevant” pentru aceste timpuri, potrivit Mirror.

Citește și: De ce au întârziat prințul William și Kate Middleton la încoronare. S-a aflat acum motivul

„El chiar se gândește, cum facem ca încoronarea lui să se simtă relevantă în viitor? El este conștient de faptul că, peste 20 de ani sau atunci când îi va veni timpul, încoronarea trebuie să fie modernă, dar și unificatoare pentru națiune și Commonwealth. Cred că încoronarea lui va arăta și se va simți destul de diferit. Nu există nicio modalitate de a merge pe acel traseu sau ceva asemănător”, a declarat o sursă apropiată prinţului.

William a admirat decizia tatălui său de a schimba părți majore ale ceremoniei, însă acest lucru la determinat să se gândească la ce va face atunci când va veni rândul lui.

O altă persoană din interior a spus că, deși nu a existat un „plan măreț” până acum, prințul și echipa sa au fost în mod natural „reflexivi” la recenta ceremonie și că este „extrem de important pentru el ca aceasta să evolueze pentru a fi relevantă ori de câte ori se întâmplă”. 

Citește și: Prințul William nu a uitat de bunica sa, în discursul ținut în cinstea tatălui lui: "Știu că este acolo sus. Ar fi fost o mamă mândră"

Moștenitorul tronului a acordat un interviu pentru BBC atunci când Regina Elisabeta a împlinit vârsta de 90 de ani, în 2016, în care a recunoscut că s-a gândit la viitorul său ca rege al Angliei și a luat în calcul câteva modalitățile prin care ar putea moderniza monarhia.

„Mă gândesc des la modul în care ne vom dezvolta și vom deveni moderni. Cred că familia regală trebuie să se modernizeze și să se dezvolte pe măsură ce merge și trebuie să rămână relevantă. Aceasta este provocarea pentru mine, cum pot face familia regală relevantă în următorii 20 de ani?”, a declarat prințul William. 

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri