De ce se deshidratează părul și cum îl păstrezi strălucitor. Trucuri simple prin care îl poți menține hidratat
Articol susținut de L'Oreal

De ce se deshidratează părul și cum îl păstrezi strălucitor. Trucuri simple prin care îl poți menține hidratat / Shutterstock

De ce se deshidratează părul și cum îl păstrezi strălucitor. Trucuri simple prin care îl poți menține hidratat

Părul este adesea vulnerabil la factorii externi precum condițiile de mediu, dar și la aparatele de coafat, care îi pot diminua frumusețea naturală și îl pot deshidrata. Un păr uscat și deteriorat este mult mai greu de îngrijit și de aranjat, astfel că un pas important pentru a-l menține sănătos este să ai o rutină de îngrijire bine stabilită.

Cum ne dăm seama dacă avem un păr deshidratat? În primul rând, părul își pierde strălucirea naturală și elasticitatea. Totodată, părul deshidratat este fragil, are un aspect tern și se rupe mult mai ușor. În plus, atunci când ai părul deshidratat și uscat, există posibilitatea de a te confrunta cu un scalp deshidratat.

Citește și: Efectele acidului hialuronic asupra părului. Beneficii și cum să-l aplici

Principalii factori care duc la deshidratarea părului

De obicei, principalul factor care duce la deshidratarea părului este folosirea excesivă a aparatelor de coafat. Temperaturile ridicate ale foehnului, ondulatorului sau ale plăcii de îndreptat părul usucă firul de păr și îl deteriorează în timp. De asemenea, un alt factor major care duce la deshidratarea părului este vopsitul în mod repetat. Tratamentele chimice, precum decolorarea sau permanentul, distrug structura firelor de păr, rezultatul fiind un păr uscat, casant și lipsit de strălucire.

Pe lângă acești factori, deshidratarea părului este strâns legată cu deshidratarea corpului. Astfel că, dacă nu este consumată suficientă apă, în timp, părul se poate deshidrata, iar în combinație cu un stil de viață nesănătos și cu produsele chimice de aranjat, părul poate cădea. 

Mai mult, atât anotimpul rece, cât și cel cald pot fi factori care duc la deteriorarea părului. Frigul distruge părul, iar în combinație cu șalurile, căciulile și hainele groase care intră în contact cu acesta, cauzează deteriorarea cuticule și implicit ruperea firului de păr. Nici vara nu este prea blândă cu părul tău. Căldura și radiațiile solare distrug firul de păr, îl deshidratează și cauzează îmbătrânirea prematură a acestuia.

Citește și: Cum recunoști părul deshidratat. Trucuri ca să-i redai strălucirea și sănătatea

Trucuri prin care poți evita deshidratarea părului

  • Folosește cât mai rar aparatele de coafat – Deși este greu să renunți la placa de păr și la foehn, încearcă pe cât posibil să le folosești cât mai rar. De exemplu, poți opta să-ți lași părul să se usuce natural după ce l-ai spălat, mai ales când este vară.
  • Spală-ți părul mai rar – Spălatul excesiv poate usca și deteriora părul, însă dacă folosești produse de îngrijire care conțin ingrediente benefice părului poți să-i redai strălucirea după doar câteva spălări. Unul dintre aceste produse este șamponul hidratant Elseve Hyaluron Plump, ce ajută la hidratarea părului pe termen lung, având în componența sa acid hialuronic, care ajută la redensificarea părului din interior.
  • Hidratează-ți părul din plin – Pentru ca părul să-și recapete strălucirea este important să-l hidratezi cât mai des. În rutina de spălare, pe lângă șamponul Elseve Hyaluron Plump de la L'Oreal Paris poți opta și pentru balsamul sau masca din aceeași gamă - Hyaluron Plump, acestea având rolul de a descurca și spori hidratarea părului. De asemenea, pentru ca părul tău să aibă parte de o îngrijire completă, poți adăuga în rutina ta serumul Hyaluron Plump, care e ușor de aplicat, fiind leave-in ajutând, de asemenea, la redensificarea părului. Acesta poate fi utilizat zilnic sau ori de câte ori ai nevoie de un plus de hidratare.

Citește și: Cum îți menții părul hidratat vara. Secretul care te ajută să ai un look de invidiat

Laboratoarele L'Oreal Paris identifică proprietățile unice ale moleculei de acid hialuronic asupra părului într-o formulă premium ce asigură efecte impermeabile și desficatoare asupra fibrei capilare, astfel că, produsele din gama Elseve Hyaluron Plump sunt cele mai potrivite în combaterea deshidratării părului și în menținerea strălucirii acestuia.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri