burete konjac
Frumusete

Buretele konjac curăță tenul blând și eficient. / Foto: Shutterstock

Ce este și cum se folosește buretele konjac, secretul femeilor din Japonia pentru un ten neted

Dacă nu ați auzit de buretele konjac, ar fi bine să știți că este un produs pentru eficacitatea căruia femeile din Japonia pot să jure. Este un instrument pentru curățarea tenului, realizat din fibrele naturale ale rădăcinei plantei konjac și, în plus, este prietenos cu mediul.

Buretele konjac a fost creat inițial pentru ca fermierii japonezi să poată curăța pielea bebelușilor lor fără a o irita. Acesta este un indiciu bun pentru a vă da seama cât de blând este cu tenul și că este modalitatea ideală pentru o curățare eficientă și o exfoliere blândă, îndepărtând celulele moarte de la suprafața pielii.

Citește și: Secretele de frumusete ale japonezelor. Cum reusesc sa se mentina tinere si suple

“Buretele konjac este unic, având în vedere că este parte din rădăcina unei plante, așa că mai natural de atât nu există. Are o textură relativ bizară când este ud, un pic gelatinoasă. Interesant este că planta este alcalină și îi oferă produsului puterea de curățare”, a povestit o cosmeticiană de top pentru elle.com.

Cum se folosește buretele konjac

burete konjac

Când este uscat, buretele konjac are o textură aspră și este tare. Acesta trebuie umezit pentru a se înmuia și presat ușor pentru a elimina surplusul de apă, nicidecum stors cu forță. Se poate folosi singur sau în combinație cu un gel de curățare. Buretele konjac curăță și exfoliază blând în același timp, lăsând pielea netedă și strălucitoare. Este bine să fie folosite mișcări lente, circulare, pentru a elimina celulele moarte și urmele de produse cosmetice. După ce ai terminat rutina de curățare, clătește buretele și lasă-l să se usuce de la sine. Cel mai bine ar fi să nu-l lași pe chiuvetă, ci să-l ții agățat.

Citește și: Beneficiile vitaminei E asupra pielii. Cum să o folosești pentru a-i spori efectele

Ce durată de viață are un burete konjac

Buretele konjac este realizat din materiale naturale și se degradează destul de repede. Se poate folosi între șase și opt săptămâni. De asemenea, este bun nu numai pentru față, ci și pentru corp.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?