cleanser baza ulei
Frumusete

Curatarea fetei este un pas esential al oricarei rutini de beauty. Dar cand vine vorba de alegerea unui cleanser, toata lumea pare sa aiba preferinte diferite. Cele mai populare astfel de produse sunt cele pe baza de spuma, crema sau gel. Mai exista totusi o varianta pe care medicii dermatologi o agreeaza: clenserul pe baza pe ulei.

Cleanserul pe baza de ulei, benefic sau nu pentru ten? Ce spun specialistii in frumusete

Curatarea fetei este un pas esential al oricarei rutini de beauty. Dar cand vine vorba de alegerea unui cleanser, toata lumea pare sa aiba preferinte diferite. Cele mai populare astfel de produse sunt cele pe baza de spuma, crema sau gel. Mai exista totusi o varianta pe care medicii dermatologi o agreeaza: cleanserul pe baza pe ulei.

"Multi oameni sunt surprinsi sa constate ca substantele de curatare pe baza de ulei sunt universal bune pentru toate tipurile de piele, chiar si pentru tenul gras si acneic", spune Jeannel Astarita.

Luiz Stehling, manager de marketing al U.SK Under Skin, explica faptul ca, in timp ce toate produsele de curatare a fetei lucreaza pentru a indeparta murdaria, sebumul, celulele moarte ale pielii si bacteriile de pe piele, substantele traditionale sunt alcatuite din agenti tensioactivi. Acest lucru le face solubile in apa, ceea ce inseamna ca resturile de pe pielea ta pot fi clatite cu apa.

Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

Pe de alta parte, substantele de curatare pe baza de ulei functioneaza ca solventi, iar uleiurile din ele dizolva uleiurile naturale de pe fata si orice ingrediente asemanatoare lor din machiaj. In acest fel, produsul de curatare elimina tot machiajul de pe ten.

Cu alte cuvinte, orice tip de piele va beneficia de pe urma folosirii produselor de curatare de ulei fiindca acestea elimina complet mizeria, excesul de sebum, fara a deteriora bariera protectoare a pielii.

Fiindca sunt blande cu tenul, cleanserele pe baza de ulei pot fi folosite zilnic. In general, poti utiliza produsul de doua ori pe zi, dimineata si seara, inainte de a iti incepe rutina de ingrijire a pielii.

Sigur, inainte de a il folosi, este indicat sa indepartezi machiajul si sa iti cureti fata cu demachiantul preferat. Nu este suficient doar sa iti speli fata cu un produs special, cum nu este de ajuns sa te demachiezi fara sa speli pielea cu un cleanser destinat tipului tau de ten.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri