obiceiuri inainte de culcare
Frumusete

Indiferent de cate greutati ridici la sala, cati kilometri alergi sau cata salata mananci, nu vei obtine rezultate daca nu te odihnesti corespunzator.

Ce sa faci cu 30 de minute inainte de culcare daca vrei sa slabesti

Pierderea in greutate reala, de succes, durabila porneste din... dormitor. Indiferent de cate greutati ridici la sala, cati kilometri alergi sau cata salata mananci, nu vei obtine rezultate daca nu te odihnesti corespunzator.

Cercetatorii de la Universitatea din Chicago au concluzionat recent ca somnul poate favoriza arderea grasimilor! Mai mult decat atat, un somn bun optimizeaza si regleaza toate functiile corporale, inclusiv modul in care e folosita si pastrata energia calorica.

Poate nu stiai, dar hormonii care se ocupa de mentinerea greutatii se numesc leptina si grelina. Leptina ajuta la reglarea nivelului de energie si la mentinerea apetitului scazut, in timp ce grelina stimuleaza foamea si formeaza deseori nevoia de a manca.

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

Persoanele care dorm mai mult au grelina redusa si leptina crescuta, adica un mai bun control asupra apetitului. De aceea, odihna este extrem de importanta si atunci cand vrei sa-ti controlezi greutatea.

Iata 5 pasi pe care trebuie sa ii urmezi inainte de culcare daca vrei sa pierzi in greutate

Bea o ceasca de ceai

O ceasca de ceai rooibos poate contribui la arderea grasimilor abdominale in timpul somnului. Ceaiul rooibos natural decofeinizat este obtinut din frunzele unui tufis rosu cultivat exclusiv in Africa de Sud, iar ceea ce-l face deosebit de bun este un fitonutrient unic si puternic numit Aspalathin. Cercetarile arata ca acest compus poate reduce hormonii de stres care declanseaza foamea si depozitarea grasimilor.

Consuma alimente bogate in triptofan

Triptofanul, un aminoacid care se gaseste in carnuri si branza, favorizeaza somnul. Sa mergi la culcare cu burta goala nu e indicat fiindca vei adormi mai greu. Apoi, persoanele care se trezesc infometate sunt mult mai predispuse sa exagereze la micul dejun. De aceea, poti manca inainte de culcare putina carne de miel sau curcan sau putina branza.

Formeaza-ti o rutina de somn

Facand acelasi lucru in fiecare seara, cu cel putin o ora inainte de culcare, iti programezi declansatorii de somn. Acestia ar putea include consumarea unei cesti de ceai, finalizarea unor exercitii fizice sau petrecerea timpului alaturi de persoana iubita. Pe masura ce va trece timpul, creierul tau va incepe sa asocieze aceste actiuni cu ora de culcare si va declansa procesele de ardere a grasimilor din timpul somnului.

Fa un antrenament de rezistenta

Antrenamentul de rezistenta inainte de somn poate ajuta la optimizarea greutatii pe care o pierzi in timp ce dormi. Potrivit unei cercetari stiintifice din SUA, subiectii care au efectuat exercitii de rezistenta inainte de a se culca s-au bucurat de o rata metabolica mai mare decat restul.

Consuma proteine

Daca asimilezi proteine inainte de a te baga in pat, iti poti stimula metabolismul. Cercetatorii au descoperit ca barbatii care au consumat un shake din 30 de grame de zer sau proteine ​​de caseina au avut o rata metabolica mai mare decat atunci cand nu mancau nimic inainte de culcare. Corpul arde mai multe calorii digerand proteinele si de aceea sunt recomandate pentru gustarile de seara.

Ajusteaza temperatura din camera

Un nou studiu publicat in revista stiintifica "Diabetes" sugereaza ca temperaturile scazute din camera contribuie la arderea grasimii abdominale in timp ce dormim. Temperaturile reci sporesc procesele metabolice si elimina stocurile suplimentare din corp.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?