Cum recunoști părul deshidratat
Articol sustinut de L'Oreal

Cum recunoști părul deshidratat / Shutterstock

Cum recunoști părul deshidratat. Trucuri ca să-i redai strălucirea și sănătatea

Cu siguranță, nimeni nu își dorește un păr uscat, fragil și lipsit de viață. O podoabă capilară deteriorată, cu vârfuri despicate poate strica orice look. Dacă ai încercat tot felul de modalități pentru a-ți reface părul, este posibil ca el să nu fie, de fapt, uscat, ci deshidratat, ceea ce vine cu un set de provocări unice. Din fericire, există soluții pentru a-i îmbunătăți structura și aspectul. Există produse și trucuri pe care le poți aplica pentru a-l readuce la viață și a-i oferi hidratarea optimă.

Părul deshidratat apare în lipsa apei din structura acestuia. Vântul, aerul uscat din interior și produsele de îngrijire necorespunzătoare duc la pierderea strălucirii și vitalității podoabei capilare.

Ce este părul deshidratat și cum îl recunoști

Părul lipsit de hidratare se simte aspru la atingere și arată tern. În aparență, este foarte similar cu părul uscat, dar, pentru a-l diferenția, trebuie să răspunzi la câteva întrebări: părul se simte foarte uscat imediat după spălare? Părul tău se luptă să rețină umiditatea după ce folosești produse hidratante de îngrijire? Dacă ai răspuns afirmativ la oricare dintre aceste întrebări, atunci este posibil ca șuvițele tale să fie deshidratate, iar scalpul să sufere și el.

Citește și: Efectele acidului hialuronic asupra părului. Beneficii și cum să-l aplici

Textura subțiată și lipsită de fluiditate, aspră și inflexibilă, precum și faptul că produsele de îngrijire penetrează mai puțin fibra și rezultatele lor sunt temporare demonstrează că un păr este deshidratat. În plus, dacă este lipsit de vitalitate și suplețe, dar se și încurcă rapid și se electrizează, atunci ai alte dovezi care arată că părul tău are nevoie de hidratare.

Doar un organism care primește cantitatea potrivită de apă va funcționa perfect, așa cum este și cazul pielii a unghiilor și a părului.

Cum să aduci la viață părul deshidratat

Iată de ce părul are nevoie de umiditate, ce se întâmplă când îi lipsește și ce reguli să respecți când ai părul deshidratat.

  1. Folosește produse pentru redensificare, de preferat cu acid hialuronic

Alegerea produselor de îngrijire corespunzătoare este un pas foarte important pentru a avea un păr frumos și sănătos. Iar acum L'Oreal Paris îți pune la dispoziție o gamă de produse cu o formulă unică, îmbunătățită acid hialuronic, un ingredient utilizat ani de zile la rând în rutina de skincare. Acidul hialuronic este un ingredient-cheie pentru menținerea unui păr hidratat și strălucitor, cu o densitate crescută, flexibil și cu o rezistență sporită la rupere și coafat.

Ca umectant, acidul hialuronic poartă de 1000 de ori propria greutate în apă, hidratează foliculii de păr și ajută la îmbunătățirea aspectului părului. Dacă alegi produse care-l conțin, așa cum sunt cele din noua gamă Elseve Hyaluron Plump de la L'Oreal Paris, poți profita de beneficiile acidului hialuronic în îngrijirea părului.

Șamponul hidratant Elseve Hyaluron Plump ajută la redensificarea și hidratarea părului pe termen lung, iar balsamul și masca din aceeași gamă au rolul de a descurca și spori hidratarea părului. În plus, ritualul de îngrijire ar trebui să fie completat cu serumul Hyaluron Plump, care nu încarcă părul și este ușor de aplicat, fiind de tipul leave-in. În plus, se poate aplica zilnic pentru stimularea și remodelarea lungimii părului.

Citește și: De ce se deshidratează părul și cum îl păstrezi strălucitor. Trucuri simple prin care îl poți menține hidratat

  1. Protejează-ți părul pe timpul nopții

Indiferent de starea părului tău, ar trebui să încerci să-l protejezi și noaptea. Dormitul pe cearșafuri și fețe de pernă din bumbac poate elimina umezeala din păr, deoarece bumbacul este un material absorbant, așa că înfășoară-ți părul cu o eșarfă de mătase sau satin sau dormi pe o față de pernă de mătase pentru a evita să-ți deteriorezi podoaba capilară în timp ce dormi.

  1. Evită, pe cât posibil, folosirea căldurii pentru aranjarea părului

Dacă ți-a intrat deja în obișnuință să folosești placa sau ondulatorul cu căldură, ar fi bine să rărești utilizarea lor, deoarece duc la deteriorarea părului și la pierderea umidității sale, precum și la apariția vârfurilor despicate. Dacă nu te poți despărți de aceste instrumente, ai grijă să-i oferi părului tău un plus de hidratare cu serumul Elseve Hyaluron Plump, ce revitalizează instant fibra capilară. De asemenea, este important să folosești un protector termic.

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri