Efectele acidului hialuronic asupra părului
Articol susținut de L'Oreal

Efectele acidului hialuronic asupra părului / Shutterstock

Efectele acidului hialuronic asupra părului. Beneficii și cum să-l aplici

Acidul hialuronic este un aliat de nădejde în ceea ce privește îngrijirea pielii, însă acesta are proprietăți excelente și asupra părului, fapt pentru care îți recomandăm să-l incluzi în rutina ta, pentru a te bucura de un păr hidratat și strălucitor.

Părul uscat, deteriorat, dar și cel care a fost decolorat în repetate rânduri, are tendința să fie mai poros decât un păr sănătos, ceea ce înseamnă că reține mai greu umiditate și, în timp, devine lipsit de strălucire și imposibil de coafat. Ca să ai un păr frumos, însă, poți alege acidul hialuronic, care este un ingredient de nădejde pentru îngrijirea podoabei tale capilare, grație proprietăților umectante.

Ce este, concret, acidul hialuronic 

Cunoscut și sub numele de hialuronat sau hyaluronan, acidul hialuronic a fost descoperit pentru prima dată în anul 1934 și este descris ca fiind o moleculă compusă din zaharuri, care se regăsește în mod natural în țesutul conjunctiv al organismului și în piele. Ca umectant, însă, acidul hialuronic își poate mări greutatea din apă, ceea ce înseamnă că hidratează foliculii de păr și ajută, implicit, la îmbunătățirea aspectului părului.

Ce beneficii are acidul hialuronic pentru păr

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

Odată cu înaintarea în vârstă, însă, cantitatea de acid hialuronic din organism scade, fapt pentru care părul tău se deteriorează. Din acest motiv îți recomandăm să incluzi în ritualul tău de îngrijire acest ingredient, care ajută la reținerea apei și păstrează umiditatea atât a părului, cât și a scalpului.

Cum acționează, concret, acidul hialuronic asupra părului, află mai jos:

  • hidratează părul - aceste proprietăți umectante ale acidului hialuronic acționează asupra părului în același fel ca și asupra pielii, și anume permit foliculilor de păr să rețină umiditate, ceea ce oferă un aspect mai neted și mai strălucitor.
  • determină redensificarea părului - acidul hialuronic este un aliat de nădejde pentru redensificarea fibrei capilare, întrucât mărește diametrul firului de păr. Totodată, acidul hialuronic conferă părului un plus de strălucire și netezește fibra capilară
  • hidratează scalpul - acidul hialuronic nu are efecte doar asupra părului, ci și asupra scalpului. Datorită proprietăților umectante, acest ingredient este recomandat și persoanelor care se confruntă cu un scalp uscat. Folosit frecvent, acidul hialuronic poate ajuta și la hidratarea scalpului.
  • Revitalizează porozitatea părului - părul uscat și deteriorat nu reține apă, însă acidul hialuronic poate fi un aliat de nădejde pentru acest lucru, determinând ameliorarea aspectului de păr poros, lipsit de strălucire.

Cine poate folosi acid hialuronic pentru îngrijirea părului

Indiferent de tipul tău de păr, poți folosi cu încredere acidul hialuronic. Acest ingredient va ajuta fibra capilara să devină mai hidratată și, totodată, îi va conferi un boost de denistate și va elimina aspectul tern.

Cum alegi un produs de îngrijire cu acid hialuronic

Să uiți de părul deshidratat, pe care nu-l poți coafa cu ușurință, e mai simplu ca niciodată. L'Oreal Paris și-a continuat pioneratul în știință cu lansarea Elseve Hyaluron Plump, gama ce aduce beneficiile acidului hialuronic în îngrijirea părului. 

Astfel, ai la dispoziție șamponul hidratant Elseve Hyaluron Plump, ce ajută la redensificarea și hidratarea părului pe termen lung, dar și balsamul și masca din aceeași gamă - Hyaluron Plump, acestea având rolul de a descurca și spori hidratarea părului. În plus, ritualul de îngrijire ar trebui să fie completat cu serumul Hyaluron Plump, care e ușor de aplicat, fiind leave-in și care ajută, de asemenea, la redensificarea părului.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri