shutterstock_708888952
Frumusete

Vrei ca fondul de ten sa reziste de dimineata pana seara? Uite cum trebuie sa procedezi

Un fond de ten de calitate poate face diferenta in viata unei femei pasionate de machiaj. Ce se intampla insa cand, desi arata perfect dupa aplicare, la cateva ore dupa aceea produsul se strange, se intinde ori pur si simplu dispare?

Pentru a veni in ajutorul celor care s-au confruntat cu aceasta problema, specialistii de la Cosmopolitan au prezentat cateva secrete care sa contribuie la mentinerea unui machiaj perfect pe durata intregii zile.

Pentru a imbunatati aspectul pielii tale foloseste, de cateva ori pe saptamana, un exfoliant pentru fata. Daca nu ai tenul sensibil, il poti utiliza mai des - ori de cate ori simti nevoia ca pielii tale i-ar prinde bine.

Un al doilea pas este hidratarea. Ca fondul de ten si pielea sa se mentina in forma, aplica o crema hidratanta potrivita tenului tau. Daca urmeaza sa aplici un alt produs dupa aceea, asteapta cateva minute pentru a-i da timp cremei sa intre in piele.

Foloseste o baza de machiaj. Multe femei fac greseala de a considera crema hidratanta o baza pentru farduri, cand aceasta nu face decat sa hraneasca pielea. Daca vrei ca fondul de ten sa reziste de dimineata pana seara, aplica un primer de tip crema, gel sau pudra la cateva minute dupa ce ai pus crema hidratanta.

Alege cu atentie metoda prin care il aplici. Intins cu degetele sau pensula, fondul de ten nu se va aseza uniform. Poti folosi un beauty blender pentru ca astfel produsul va fi distribuit egal, iar aspectul fondului de ten va fi identic si uniform. Atentie! Beauty blenderul trebuie sa fie umed inainte de folosire.

Mai mult produs nu inseamna un finish perfect. Aplica fondul de ten in cantitati moderate dinspre mijlocul fetei si intinde-l apoi uniform spre exterior.

Fixeaza-l cu o pudra. Este modul perfect de a fixa machiajul, oferindu-i in acelasi timp un aspect mat tenului. Nu exagera insa cu aplicarea pudrei, altfel vei obtine un aspect fainos.

Daca ai probleme cu pielea, nu aplica mult produs de la inceput, ci in straturi. Astfel, aspectul fondului de ten va arata perfect, iar fata nu va parea incarcata.

Foloseste un spray pentru fixare. In acest mod, vei mari durata machiajului si ii vei oferi stralucire.

Incearca sa nu iti atingi fata cu mana. Stim ca este dificil cand te mananca nasul sau vrei sa iti odihnesti capul in palme, dar aceste gesturi iti vor strica toata munca depusa.

Daca, dupa ce ai terminat aplicarea intregului machiaj, aspectul ti se pare incarcat, aplica apa termala. Nu numai ca finish-ul va fi foarte natural, dar apa termala iti va si calma pielea.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri