shutterstock_1039813099
Frumusete

Tot ce trebuie sa stii despre vergeturi. Cum poti scapa definitiv de ele

Vergeturile sunt extrem de raspandite in randul femeilor. Datele arata ca 90% dintre gravidute dezvolta aceste linii mici in timpul sarcinii, in timp ce 70% dintre tinere au acesta problema inca de la varsta adolescentei.

Pentru multe femei vergeturile reprezinta o adevarata problema din cauza aspectului inestetic, ce confera o senzatie de incomoditate. Inainte de a afla insa cum putem scapa de aceste imperfectiuni trebuie sa intelegem cum apar.

Ce sunt vergeturile?

Vergeturile sunt structuri de reparatie. Potrivit doctorului dermatolog Arash Akhavan, acestea apar cand au loc scaderi de greutate. Pielea de calitate slaba se rupe sub influenta diversilor factori, incearca sa se refaca si astfel apar vergeturile care nu sunt altceva decat niste cicatrici. De altfel, aceste imperfectiuni pot aparea in timpul adolescentei daca genetic nu aveti o piele de calitate.

Cum puteti minimiza aspectul vergeturilor?

Medicul dermatolog Arash Akhavan recomanda utilizarea cremelor care contin retinoizi. Acestea sunt un produs derivat din vitamina A, prescris in mod normal pentru tratamentul ridurilor si a liniilor fine de pe fata.

Dermatologul spune ca, de-a-lungul experientei sale, a observat ca ele imbunatatesc si aspectul cicatricilor.

"N-am mai vazut niciodata alte creme care sa ajute la ameliorarea vergeturilor in afara celor care contin retinoizi", afirma el.

O alta metoda de a scapa de imperfectiuni, spune medicul, este tratamentul cu laserul ICON 1540. Daca va doriti insa o procedura care sa nu implice costuri ridicate, dr. Akhavan recomanda tratamentul cu micro-acul. Ambele proceduri necesita sesiuni multiple si o multime de rabdare, insa rezultatele sunt foarte bune.

"In studii, pacientii au aratat intre o imbunatatire de 50 pana la 75% in aspectul vergeturilor lor", a incheiat dermatologul.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri