shutterstock_584433112
Frumusete

Pot fi vergeturile îndepărtate chirurgical? Răspunsul chirurgului estetician

 Vergeturile sunt o problemă pentru multe femei, indiferent de numărul de kilograme pe care îl au. Semnele inestetice de pe piele apar atât la femeile slabe, cât și la cele supraponderale sau cu o greutate “normală”.

Deși în comerț sunt mii de creme “anti-vergeturi”, se știe deja acestea nu fac mare lucru pentru îmbunătățirea aspectului pielii. Mai nou, există fel de fel de metode și aparate revoluționare pentru îndepărtarea lor, destul de costisitoare, însă nici acolo rezultatul nu este garantat.

Cum pot fi totuși îndepărtate vergeturile? Pot fi vergeturile eliminate chirurgical?

Medicul estetician Carmen Giuglea ne oferă răspunsul. “Din păcate, singura modalitate chirurgicală de îndepărtare a vergeturilor este doar aceea în care se elimină chirurgical o bucată de piele în exces cu vergeturi pe ea (cum se întâmplă de exemplu într-o abdominoplastie). Altfel, pe vergeturile vechi, constituite, nu există nici un tratament care le facă dispară, nici chirurgical, nici nechirurgical”, spune Carmen Giuglea pentru peroz.ro.

Cât de eficiente sunt aparatele care promit “vindecarea” vergeturilor

Există o gamă largă de aparate care promit fac acest lucru, dar nu reușesc decât o discretă ameliorare. Deoarece vergetura presupune ruperea fibrelor elastice din structura pielii, fenomen ireversibil, ele nu prea au leac. Doar vergeturile proaspăt apărute, cele roșietice, mai pot fi tratate cu succes cu laserul, dar cele vechi nu”, spune medicul Carmen Giuglea.

 

SURSA FOTO: SHUTTERSTOCK

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri