curatare ten
Frumusete

La prima vedere, spalarea fetei pare a fi cel mai simplu pas din rutina de ingrijire a pielii. La urma urmei, dureaza cateva secunde si nu presupune cine stie ce efort. Dar lucrurile nu stau chiar asa, spun specialistii.

Curatarea corecta a fetei. Raspunsurile la cele mai frecvente intrebari despre demachierea tenului

La prima vedere, spalarea fetei pare a fi cel mai simplu pas din rutina de ingrijire a pielii. La urma urmei, dureaza cateva secunde si nu presupune cine stie ce efort. Dar lucrurile nu stau chiar asa, spun specialistii.

"Spalarea fetei este o parte din rutina de skincare care nu este negociabila si daca nu se face in mod corespunzator este ca si cum ai manca o salata fara sa speli frunzele", e de parere Emily Parr, care a raspuns la cele mai frecvente intrebari despre acest pas al rutinei de beauty.

Pot folosi sapun obisnuit pentru a imi spala fata?

"De preferat sa nu faci asta. Sapunurile traditionale sunt cel mai rau cosmar pentru mantaua acida, stratul protector al pielii tale. Daca il distrugi, raspunsul va fi o iritatie, uscaciune, roseata sau acnee. PH-ul pielii noastre - care, pentru o piele sanatoasa, este cuprinsa intre 4,5 si 5,5- este mentinut de mantaua acida. PH-ul sapunul obisnuit este de aproximativ 9, chiar si sapunurile cu pH echilibrat au in jur de 7, care este prea alcalin pentru pielea sanatoasa".

Care este cel mai intalnit mit despre cleanser pe care vrei sa il clarifici?

"Imi vine sa ma ascund cand aud ca un demachiant care nu face spuma nu functioneaza. Iata realitatea: cu cat spuma este mai mare, cu atat surfactantul este mai mare. Surfactantul este denumirea scurta pentru "agent activ de suprafata" si permite curatarea uleiurilor, dizolva murdaria. Cu cat este mai mult surfactant intr-o produs de curatare, cu atat iti dezbraca pielea."

Care este diferenta dintre cleanserul crema, spuma, gel si cel pe baza de ulei? Cum imi dau seama pe care sa il folosesc?

"Imi place sa-mi aleg demachiantul in functie de situatie. De exemplu, cand te trezesti dimineata, un cleanser crema este o alegere excelenta deoarece ai dormit toata noaptea, asa ca vrei doar sa iti improspatezi pielea. Ceva usor si hidratant este o optiune excelenta pentru aceasta situatie specifica. Seara, ai mai multe obstacole sub forma de murdarie, SPF, machiaj si polunati de mediu, astfel incat este necesara o formula mai puternica. Imi place sa fac dubla curatare(demachiant pe baza de ulei) si un cleanser pe baza de gel. Demachiantul va hidrata si va indeparta stratul de suprafata. Apoi gelul de curatare va elimina orice reziduu ramas."

De ce este necesara dubla curatare?

"Daca porti machiaj, curatarea dubla ar trebui facuta seara. Maseaza un demachiant pe baza pe ulei pentru a dizolva machiajul si uleiurile naturale ale pielii. Porii pot fi dificil de curatat deoarece acolo ajunge toata mizeria cu care vine in contact fata ta. Asadar, seara, tocmai de aceea este excelent sa utilizam si un produs de curatare secundar".

Este mai bine sa speli fata folosind mainile sau manusi speciale?

"Imi folosesc mainile din mai multe motive diferite. Manusile de curatare pot atrage bacteriile si nu este tocmai comod sa le speli in fiecare zi. Reactia naturala este de a iti freca fata, ceea ce poate duce la inflamatie si, daca captuseala nu este moala, la iritare. Morala povestii: spalarea folosind manusile poate fi complicata. Deci, mai bine sa iti utilizezi mainile."

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri