femeie dus
Frumusete

unii dermatologi sunt impotriva dusului zilnic

De ce spun unii dermatologi ca nu trebuie sa facem dus zilnic

Indiferent de perioada anului, un corp uman nu necesita spalare zilnica, potrivit anumitor dermatologi, inclusiv Rachel Nazarian si Mona Gohara, medici contactati de publicatia Well + Good pentru a lamuri problema controversata a dusului frecvent.

"Tot ce trebuie sa faci pentru a te mentine curat este sa speli zilnic partile mirositoare, deoarece acestea adapostesc mai multe bacterii: axilele, zona inghinala si picioarele", spune dr. Gohara.

"Aceste zone trebuie curatate zilnic cu un produs de curatare bland, care sa nu le usuce", adauga si dr. Nazarian.

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

Mai mult decat atat, cele doua au subliniat in interviul acordat publicatiei ca putem sari spalarea corpului daca ne samponam parul: "Samponul va spala pasiv restul corpului. Folosirea suplimentara a gelului sau sapunului nu va face decat sa inlature uleiurile naturale ale pielii".

Cele doua doctorite au subliniat ca traim intr-o cultura a supra-curateniei si supra-spalarii si ca acest obicei se dovedeste adesea daunator pentru pielea noastra.

Dusul dupa sala, un mit

"Daca faci des sport sau mergi la sala, nu trebuie sa faci dus zilnic intrucat transpiratia nu te face murdar. Din nou, important e sa cureti cele trei zone predispuse la acumularea de bacterii."

Medicii subliniaza insa ca dusul complet e recomandat daca persoanele practica sporturi de contact, care implica atingerea pielii altcuiva.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri