pepene galben
Retete

Cum să alegi un pepene galben copt și delicios de fiecare dată. Trucuri pe care trebuie să le știi

Dacă alegerea unei bucăți ți se pare intimidantă, iată câteva trucuri care te vor ajută să cumperi de fiecare dată un pepene galben copt și delicios. Secretul constă în atingere și miros!

Un pepene galben copt va avea o aromă dulce, aproape intoxicantă. Potrivit oamenilor de stiinţă culinară, el trebuie adulmecat în zona opusă codiţei. Dacă mirosul emanat nu este plăcut, fructul trebuie lăsat la raft.

Specialiștii ne recomandă să stăm departe de pepenii care au pete musculoase, ce reprezintă semne de putrefacție. Un pepene galben bun trebuie să fie ferm la atingere și să se simtă greu pentru dimensiunea lui.

De asemenea, trebuie să aibă o culoare galbenă, nisipie sau aurie. La atingere, sunetul trebuie să fie gol și grav, iar textura de pe coaja lui ar trebui să se asemene unei pânze de păianjen.

Cum se păstrează un pepene galben

Poate fi tăiat în felii și ținut la frigider până la cinci zile. Dacă nu este suficient de copt, poate fi ținut la temperatura camerei pe blatul de bucătărie sau balcon și lăsat să se mai îndulcească, timp de 2 sau 3 zile.

Atenție! După ce este tăiat, pepenele nu se mai coace așa că trebuie să avem grijă cum procedăm astfel încât să nu fim nevoiți să îl aruncăm.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri