sanatatea inimii
Sanatate

Putini suntem contienti de riscurile la care inima este supusa zi de zi, atunci cand viata pe care o avem nu poate fi considerata sanatoasa. Avand in vedere faptul ca bolile cardiace fac ravagii in Romania, merita sa stim care sunt lucrurile ce ne pot imbolnavi inima si cum ar trebui sa jonglam cu ele.

3 lucruri surprinzatoare care iti pot afecta sanatatea inimii, conform unui cardiolog

Putini suntem contienti de riscurile la care inima este supusa zi de zi, atunci cand viata pe care o avem nu poate fi considerata sanatoasa. Avand in vedere faptul ca bolile cardiace fac ravagii in Romania, merita sa stim care sunt lucrurile ce ne pot imbolnavi inima si cum ar trebui sa jonglam cu ele:

Suplimente alimentare

Multi dintre noi obtinem toti nutrientii de care avem nevoie din alimentele pe care le consumam, insa un numar mare de persoane apeleaza la ajutorul suplimentelor alimentare.

"Luati portocalele si vitamina C drept exemplu. Daca iei o tableta de vitamina C, sigur veti obtine nutrientul, dar daca consumati o portocala veti primi vitamina C, fibre, apa. Cred ca acolo este un fel de pseudo-stiinta si de bunastare, ne concentram prea mult pe nutrienti sau anumite parti ale unui aliment. Nu mancam nutrienti, nu consumam suplimente, mancam alimente si daca avem o dieta destul de echilibrata, probabil asta este tot ceea ce avem nevoie", a explicat medicul cardiolog Nikki Stamp.

Stresul

"Este un fel de simptom al vietii moderne, dar este foarte greu sa ai grija de tine atunci cand arzi lumanarea la ambele capete, muncind prea mult sau atunci cand simti ca toate te coplesesc. In timp, stresul va eroda sanatatea mintala si capacitatea de a face lucruri simple care sunt bune pentru sanatate. Cand sunt obosit si simt ca ma scufund, unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le fac sunt sa am grija de mine prin exercitii fizice, alimentatie. Pentru a fi sanatos, exista aceasta presiune de a alerga cinci kilometri in fiecare zi, de a face yoga si de a avea mese gustoase in fiecare seara. Ai grija de tine tot timpul intr-un mod care poate fi usor gestionat. A face ceva este intotdeauna mai bine decat a face nimic", spune dr. Nikki Stamp.

Cafeaua si vinul

Exista studii care arata ca ceaiul verde si negru contin compusi care sunt buni pentru sanatatea inimii, a vaselor de sange si a creierului.

"Acelasi lucru este valabil si pentru cafea si intr-o oarecare masura pentru vinul rosu. Bineinteles, daca bei prea mult devine rau, consuma aceste lucruri doar pentru ca vrei, pentru ca iti plac", a spus chirurgul.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri