caine sanatate inima
Sanatate

Prezenta cainelui in viata noastra este o sursa constanta de confort psihologic, cu efecte benefice in dobandirea si mentinerea sanatatii fizice si psihice.

Studiu: Compania cainilor, cel mai bun medicament. Cum contribuie acestia la sanatatea stapanului

Prezenta cainelui in viata noastra este o sursa constanta de confort psihologic, cu efecte benefice in dobandirea si mentinerea sanatatii fizice si psihice.

Compania cainelui, precum si miscarea zilnica contribuie la imbunatatirea somnului, la prevenirea problemelor cardiovasculare, la scaderea tensiunii arteriale si la mentinerea nivelului colesterolului si al trigliceridelor in limite normale.

Un nou studiu confirma cele de mai sus. Cercetarea care a inceput in 2014 sustine ca detinerea unui animal de companie, in special un caine, poate ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase. Cercetatorii au colectat informatii despre starea sanatatii si relatii socioeconomice de la peste 2.000 de persoane din Republia Ceha si au continuat sa ii monitorizeze pe acestia, programand intalniri la fiecare cinci ani.

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Cea mai recenta a fost anul acesta, cand oamenii de stiinta i-au examinat pe cei 2.000 de participanti fara istoric de boli de inima. Ei au observat ca persoanele care detineau un animal de companie erau mai active, mancau mai sanatos si un nivel optim de zahar in sange, comparativ cu cele care nu se bucurau de compania unui animal. De departe, ei au beneficiat cel mai mult din punct de vedere al sanatatii cardiovasculare.

Din cei 2.000 de participanti, 42% detineau un animal de companie. Dintre acestia, 24% aveau un caine.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri