sanatatea intestinala cum o mentii
Sanatate

Mai mult de 100 de trilioane de bacterii plutesc in intestin, microbi atat buni cat si rai pentru sanatatea ta. Cele mai multe dintre ele apartin unuia dintre urmatoarele grupuri: Firmicutes, Bacteroidetes, Actinobacterii sau Proteobacterii si fiecare joaca un rol semnificativ in modul in care organismul descompune si absoarbe vitamine.

5 alimente care iti afecteaza sistemul digestiv. Tu cat de frecvent le consumi?

Mai mult de 100 de trilioane de bacterii se gasesc in intestin, microbi atat buni cat si rai pentru sanatatea ta. Cele mai multe dintre ele apartin unuia dintre urmatoarele grupuri: Firmicutes, Bacteroidetes, Actinobacterii sau Proteobacterii si fiecare joaca un rol semnificativ in modul in care organismul descompune si absoarbe vitamine.

Cand un dezechilibru are loc in tractul intestinal si bacteriile rele preiau controlul, se instaleaza disbiozia, care poate duce la cresterea in greutate, inflamatie si chiar unele tipuri de cancer.

Iata cinci alimente care iti afecteaza sanatatea intestinala:

  • Produsele animale

Prea multa proteina animala iti poate afecta intestinul, in special carnea rosie. Un studiu publicat in Journal of Translational Medicine a demonstrat ca cei care au o dieta care se bazeaza foarte mult pe produse de origine animala sunt mult mai predispusi la a suferi de afectiunea cronica a intestinului cunoscuta sub numele de IBD (boala inflamatorie intestinala).

  • Mancarea prajita
Vezi Secrete de muzeu și intră, din fața ecranului, în Imperial War Museum din Londra. Pe DIGI World și DIGI Online, azi de la 18:00.

Atunci cand sunt gatite in uleiuri grase care, aceste preparate pot schimba compozitia microbiomului intestinal.

  • Alcoolul

Cercetarile efectuate pe intestinele alcoolicilor au demonstrat ca microbiomii lor au fost alterati din cauza nivelului mare de alcool consumat. Dar un pahar de vin pe zi a ajutat, de asemenea, la cresterea prevalentei bacteriilor bune, de tipul celor care scad colesterolul si reduc tensiunea arteriala.

  • Indulcitorii artificiali

Acestea cresc intoleranta la glucoza si pot favoriza obezitatea si diabetul de tip 2, o boala care a fost legata de sanatatea intestinala precara.

  • Conservantii

Alimentele bogate in conservanti- de exemplu, chipsuri, covrigii, cele cu mac- sunt, de asemenea, de obicei sarace in fibre, un ingredient important pentru intestin. Cand consumi o multime de alimente procesate in loc de fibre, sistemul digestiv mentine in viata bacteriile sanatoase, ceea ce scade diversitatea intestinului si, de obicei, afecteaa starea ta generala.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri