apa metabolism
Sanatate

Un metabolism mai accelarat inseamna o sanatate mai aproape de perfectiune si o conditie fizica mai buna. In incercarea de a isi stimula metabolismul, suntem tentati sa incercam tot felul de metode, care, de cele mai multe ori, fac mai mult rau.

Ajuta sau nu apa la accelerarea metabolismului? Ce spun medicii

Un metabolism mai accelarat inseamna o sanatate mai aproape de perfectiune si o conditie fizica mai buna. In incercarea de a stimula metabolismul, suntem tentate sa incercam tot felul de metode, care, de cele mai multe ori, fac mai mult rau.

Potrivit Pop Sugar, daca esti in cautare de metode de imbunatatire a metabolismului, ar trebui sa tii cont de cateva elemente de baza. Te ajuta practicarea antrenamentelor de rezistenta si consumul de proteine slabe si grasimi sanatoase. Desigur, indicat este sa renunti pe cat de mult poti la zahar si zilnic sa ai cat mai multa activitate. 

De-alungul timpului, s-au publicat numeroase studii care doresc sa demonstreze faptul ca apa rece are  efecte miraculoase asupra felului in care functioneaza metabolismul nostru.

Adevarat sau fals? La aceasta intrebare au raspuns medicii Albert Ahn si Rocio Salas-Whalen.

Apa stimuleaza metabolismul?

Unele studii au indicat ca apa rece "pacaleste" metabolismul si stimuleaza arderile. De exemplu, o cercetare publicata in Journal of Clinical Endocrinology& Metabolism in anul 2003 a constatat ca consumul a 500 de mililitri de apa a crescut rata metabolica cu 30% timp de peste o ora.

Altii au argumentat ca nu exista nimic de spus despre efectele apei reci asupra metabolismului deoarece provoaca doar o mica crestere a energiei pe care o consumam.

Medicul Albert Ahn a spus pentru Pop Sugar, ca tehnic, apa reuseste sa stimuleze metabolismul. Cum?

Cand bem apa rece ca gheata, procesul de termogeneza sau "aducerea temperaturii apei la temperatura corpului, consuma energie". In acest fel, spune medicul, "iti faci corpul sa functioneze putin mai mult, arzand mai multe calorii".

Cu toate acestea, cantitatea de calorii pe care o ardem nu este una semnificativa.

"Ceea ce inseamna ca daca bei patru sau cinci cani de apa rece ca gheata in fiecare zi pentru tot restul vietii, nu ar fi un numar semnificativ de calorii arse, ceva care sa fie sanatos pentru tine, in primul rand", a declarat Dr. Ahn.

Rocio Salas-Whalen, de la New York Endocrinology, l-a sustinut pe colegul sau, afirmand ca aceasta crestere a arderilor este doar temporara.

"Apa face multe lucruri pentru corpul tau. Te tine hidratat, iti pastreaza rinichii si muschii sanatosi", spune Dr. Ahn.

Desi exista o multime de modalitati de imbunatatire a metabolismului, determinantul principal al ratei metabolice este intr-adevar varsta si genetica, noteaza medicii.

Acestea nu pot fi controlate, insa exista aspecte care pot ajuta metabolismul, precum: ridicarea de greutati, odihna pe timp de noapte (7-8 ore de somn), consumul de proteine si, bineinteles, de apa. Hidratarea este importanta, afirma ei.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri