shutterstock_1701191449
Sanatate

Cât durează imunitatea după Covid-19. Reprezentant OMS: ”Există o diferență în cazul celor care fac forme ușoare!”

Persoanele care se infectează cu noul coronavirus pot avea imunitate până la șapte luni, potrivit reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății. Aceștia susțin, însă, că cele care fac forme ușoare ale bolii ar putea să nu dezvolte anticorpi sau să-i piardă mai repede.

Medicul Soumya Swaminathan, reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat că imunitatea dată de infectarea cu noul coronavirus poate ține până la șapte luni, însă aceasta poate să dureze mai puțin în cazul persoanelor care fac forme ușoare ale bolii.

Citește și: O mamă singură, care nu credea în Covid-19, a trecut prin momente cumplite: ”Am crezut că o să mor, că n-o să-mi mai văd copiii”

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

"Ceea ce ştim este că majoritatea oamenilor care fac COVID dezvoltă anticorpi. Există o diferenţă la cei care sunt asimptomatici sau fac forme uşoare ale bolii. Se pare că printre ei sunt mulți care nu prezintă anticorpi detectabili.

Dar aproape toți cei care fac forme medii până la severe ale bolii au anticorpi. Până acum, studiile arată că pot dura până la șapte luni, cel puţin", a declarat Soumya Swaminathan.

Citește și: Țara care va infecta oameni intenționat cu coronavirus. Câți bani primesc cei care acceptă să fie infectați pentru un studiu

Experții OMS atrag atenția că persoanele care s-au îmbolnăvir de coronavirus trebuie să fie în continuare precaute și să respecte măsurile de prevenție, precum purtarea măștii, igiena mâinilor și distanțarea socială.

Credit foto: Shutterstock 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?