femeie carte catel
Sanatate

tanara care citeste langa fereastra cu un catel langa ea

Ce carti sa citesti daca suferi de anxietate

Daca ai trecut vreodata prin stari constante de neliniste, probabil ca ai incercat tot felul de metode pentru a le tine sub control sau a le ameliora. Cartile care trateaza direct cauzele anxietatii, dar care prezinta si modalitati de gestionare pot fi un plus in calatoria ta catre bunastare, asa ca iti propunem o serie de titluri care ti-ar putea fi de folos.

Toata lumea e nervoasa sau anxioasa din cand in cand, insa pentru unii anxietatea devine atat de frecventa sau puternica incat viata le este afectata profund.

Oamenii de stiinta nu au descoperit care sunt cauzele care declanseaza tulburarile anxioase. La fel ca alte afectiuni mintale, ea pare sa apara in urma unei combinatii de factori precum modificarile in chimia creierului, stresul si mostenirea genetica.

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Anxietatea poate afecta atat viata sociala, cat si cariera si viata persoanala a pacientului, avand un impact major asupra calitatii vietii, asa ca, daca esti afectata de ea, vrem sa iti recomandam cateva carti care te-ar putea ajuta sa o gestionezi mai bine.

Desigur, ele nu tin loc de ajutor specializat, asa ca te incurajam sa consulti un medic daca simti ca nu poti face fata pe cont propriu simptomelor.

Ce carti sa citesti daca suferi de o tulburare de anxietate

YOU ARE HERE: AN OWNER’S MANUAL FOR DANGEROUS MINDS de Jenny Lawson

Cartea e terapeutica, are note comice si contine zone tipice cartilor de colorat. Lawson se bazeaza pe principiile terapiei prin arta pentru a-i ajuta pe cititori sa faca fata anxietatii si sentimentelor negative generale.

MY AGE OF ANXIETY: FEAR, HOPE DREAD AND THE SEARCH FOR PEACE OF MIND de Scott Stossel

Inspirat de lupta sa indelunga cu anxietatea, Stossel prezinta in cartea sa eforturile oamenilor de stiinta, filozofi si scriitori deopotriva, de a intelege anxietatea. De asemenea, el descrie nenumaratele psihoterapii, medicamente si tratamente care au fost dezvoltate pentru a ameliora aceasta afectiune.

THE LIFE-CHANGING MAGIC OF NOT GIVING A F*CK de Sarah Knight

Cartea lui Knight este despre arta de a-ti face mai putine griji. Ea stabileste in mod hilar o serie de reguli care sa ii ajute pe cititori sa se elibereze de obligatiile nedorite fara sa se simta vinovati. De asemenea, prezinta cativa pasi pentru eliberarea mintii de ganduri inutile, dar si si sfaturi pentru canalizarea energiei catre lucruri care conteaza cu adevarat.

DECLUTTER YOUR MIND de S.J. Scott si Barrie Davenport

Aceasta este mai mult o carte traditionala care isi propune "sa va invete obiceiurile, gesturile si mentalitatile pentru a elibera mintea de surplusul care va impiedica sa traiti o viata implinita". Cum? Prin explicarea a ceea ce provoaca aglomerarea mentala, strategii pentru reformularea gandurilor negative si ghiduri pentru meditatie si respiratie profunda.

THE HIGHLY SENSITIVE PERSON de Elaine N. Aron

Potrivit unui studiu publicat in revista "Brain and Behavior", 20% din populatie este considerata extrem de sensibila sau cu mostenire genetica mai receptiva la lumea inconjuratoare. Persoanele extrem de sensibile sunt adesea mai predispuse la anxietate. In aceasta carte, dr. Aron, un psihoterapeut si o persoana extrem de sensibila, iti arata cum sa identifici aceasta trasatura si sa profiti totusi la maxim de viata de zi cu zi.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri