dieta flexitariana
Sanatate

Dieta flexitariana este un regim potrivit persoanelor care isi doresc sa aiba o alimentatie sanatoasa, axata pe mai multe fructe si legume, dar care nu pot renunta totusi la carne.

Ce presupune dieta flexitariana, regimul cu ajutorul caruia slabesti mancand vegetarian, dar si carne

Dieta flexitariana este un regim potrivit persoanelor care isi doresc sa aiba o alimentatie sanatoasa, axata pe mai multe fructe si legume, dar care nu pot renunta totusi la carne.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale regimului flexitarian este ca nu exista reguli grele si rapide. Este o schimbare in gandire, de la ideea ca mesele au nevoie de carne pentru a fi "complete", la gandul ca, uneori, carnea poate fi adaugata la masa. In loc sa te concentrezi pe a nu manca carne, dieta flexitariana subliniaza ca e bine sa mananci mai multe fructe si legume.

In plus, dieta flexitariana urmareste sa creasca aportul de alimente pe baza de plante, fara a exclude vreun alt aliment.

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Regimul se axeaza pe linte, fasole, mazare, nuci si seminte. Este cunoscut faptul ca fibrele solubile continute in linte si fasole ajuta la reducerea nivelului ridicat de colesterol, astfel ca este indicat consumul lor regulat. De altfel, nucile si semintele de in, susan si floarea soarelui sunt bogate in grasimi sanatoase care ajuta la reducerea colesterolului si la furnizarea de acizi grasi esentiali.

Ce carne poti consuma in dieta flexitariana

Cum spuneam, regimul permite consumarea de carne slaba, de buna calitate. Adica puiul sau curcanul. Cea procesata este si ea permisa, insa ocazional.

Daca te hotarasti sa adopti un regim flexitarian este recomandat sa mananci alimente de origine vegetala la fiecare masa - cinci portii de fructe si legume pe zi - si cereale integrale. Poti introduse surse alternative de fier care poate fi in cantitate mai mica in lipsa carnii rosii, de exemplu spanac, varza, broccoli, conopoda.

Fiindca vitamina C creste absorbtia de fie, consuma un pahar mic de suc de fructe sau salata de cruditati care sa includa ardei grasi si rosii.

Exemplu de meniu dieta flexitariana:

Pranz:

  • salata de ardei grasi copti cu o lingurita de ulei de masline
  • bruschete cu rosii uscate
  • 100 g de branza + 2 prune.

Cina:

  • 100 g de salata de paste, 30 g de branzica si 1 lingurita de ulei de masline
  • spanac cu usturoi si tempeh picant
  • supa rece de zmeura si capsune.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri