Cinci lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să slăbești într-un mod sănătos/ Shutterstock
Sanatate

Cinci lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să slăbești într-un mod sănătos/ Shutterstock

Cinci lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să slăbești într-un mod sănătos

O mare parte din populație se confruntă cu kilogramele în plus, iar dietele de slăbit drastice sunt cele la care se apelează cel mai des, cu toate că nu sunt deloc benefice pentru organism. Astfel că, mai jos vei găsi cinci lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să slăbești și care te vor ajuta să păstrezi o armonie între mintea și corpul tău. 

Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare. Nu există scurtături pentru a duce un stil de viață sănătos, motiv pentru care experții în sănătate avertizează că dietele care sunt extrem de restrictive nu sunt benefice pentru organism. Aceste trucuri pentru un slăbit rapid pot dăuna sănătății pe termen lung. 

Dacă dorești să slăbești și totuși să-ți menții sănătatea, atunci trebuie să urmezi o dietă echilibrată, lucru care este susținut de experții în sănătate și de oamenii de știință în nutriție. Cercetările lor au arătat că există câteva obiceiuri alimentare care ajută la scăderea în greutate însă acestea trebuie realizate încet și cu răbdare, însă cu siguranță vor da rezultate. 

Citește și: Sfaturi pentru a te menține în formă primăvara aceasta. Iată cum poți scăpa de obiceiurile nesănătoase cu ușurință!

Dieta este mai importantă decât exercițiile fizice

Dacă dorești să scapi de kilogramele în plus, exercițiile fizice nu sunt suficiente. Studiile au arătat că dieta care vine în combinație cu sportul este mult mai importantă. Atunci când vrei să slăbești trebuie să ai un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată care să te asigure că primești suficienți nutrienți pentru a te antrena corect. Aceasta include proteine, carbohidrați buni, grăsimi sănătoase, precum și minerale și vitamine, care ajută la recuperarea musculară.

Fructele și legumele sunt esențiale

Fructele și legumele sunt cele mai importante atunci când vrei să slăbești. Acestea oferă un boost de fibre și nutrienți și au foarte puține calorii. De asemenea, fructele și legumele sunt sățioase, datorită conținutului ridicat de fibre și te împiedică să ai gustări nesănătoase dese. Schimbă alimentele preferate dar nesănătoase cu legume și fructe. Această schimbare te va ajuta să ai mai multă energie și vei vedea un progres formidabil. 

Redu cantitatea de zahăr procesat

Când vine vorba despre pierderea în greutate, zahărul este una dintre cele mai mari piedici. Sucurile ambalate din fructe, băuturile carbogazoase, prăjiturile și sosurile din comerț sunt doar câteva dintre alimentele care conțin o cantitate uriașă de zahăr procesat. Consumate zilnic, acestea împiedică procesul de slăbire și nu te vor ajuta să ajungi la rezultatele dorite. 

Citește și: Ce este dieta volumetrică - ce alimente sunt permise și ce beneficii are pentru sănătate

Nu toți carbohidrații sunt răi

Oamenii cred adesea că eliminarea carbohidraților din dieta lor este o soluție benefică pentru slăbit, însă respectarea acestora poate să nu fie întotdeauna o idee bună. Unele studii au arătat că, deși dietele sărace în carbohidrați pot ajuta la pierderea în greutate, ele pot crește, de asemenea, riscul apariției mai multor complicații pentru sănătate. Includerea carbohidraților complecși sau de înaltă calitate în dieta ta nu doar că te vor ajuta să-ți menți o greutate normală, ci este și importantă pentru a menține o minte sănătoasă.

Apa este cea mai importantă

Consumul de apă zilnic la numite ore și în cantități adecvate, te poate ajuta să slăbești mult mai repede. Pe lângă faptul că te va ajuta să fii mult mai hidratat și să ai mai multă energie, apa îți va da și senzația de sațietate și vei mânca mult mai puțin. Faptul că ești tot timpul hidratat va stimula metabolismul și va ajuta corpul să ardă caloriile mult mai eficient. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri