mezeluri pe tocator
Sanatate

felii de mezeluri asezate pe un tocator de lemn

Consumi mezeluri? Cu ce alimente ar trebui sa le inlocuiesti pentru o viata mai lunga

Inlocuirea carnii rosii cu proteine mai sanatoase, precum oua, nuci si peste, poate contribui la o viata mai lunga, se arata intr-un nou studiu publicat in British Medical Journal (BMJ) de o echipa de cercetatori care a analizat obiceiurile alimentare a peste 81.000 de persoane din Statele Unite, potrivit Agerpres.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au redus aportul de carne rosie si mezeluri si au consumat mai multe alimente sanatoase, precum oua, pui ori peste au sanse sa traiasca mai mult.

Reducerea consumului de carne rosie si mezeluri si cresterea simultana a aportului de nuci a condus la o scadere cu 19% a riscului de deces in urmatorii opt ani.

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

Inlocuirea portiei zilnice de carne rosie sau procesata cu peste a redus riscul cu 17%, si cu 12% sau 10% in cazul unui aport sporit de cereale integrale, respectiv carne de pui fara piele.

Inlocuirea carnii rosii si mezelurilor cu legume si leguminoase a redus posibilitatea de deces prematur cu 10%, respectiv 6%, iar in cazul oualor riscul a scazut cu 8%.

Pentru mai multe detalii despre studiul efectuat de cercetatorii britanici, citeste articolul complet pe www.digi24.ro

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?