mers decult pericol
Sanatate

Iti scoti incaltamintea de fiecare data cand ajungi acasa si, de multe ori, uiti sa iti pui papucii de casa, cu toate ca multe persoane ti-au spus ca a merge desculta iti poate afecta sanatatea. Dar oare chiar asa stau lucrurile?

De ce nu e bine sa mergi cu picioarele goale in casa si spatii publice. Pericolele la care te expui

Iti scoti incaltamintea de fiecare data cand ajungi acasa si, de multe ori, uiti sa iti pui papucii de casa, cu toate ca multe persoane ti-au spus ca a merge desculta iti poate afecta sanatatea. Dar oare chiar asa stau lucrurile?

La ce riscuri te supui daca mergi fara incaltaminte atat in casa, cat si in alte spatii:

Infectii fungice

Daca mergi desculta in locuri publice sau la sala, picioarele tale sunt expuse unor organisme bacteriene si fungice care iti pot afecta pielea si unghiile.

Ciuperca unghiilor

Este o afectiune care apare atunci cand o ciuperca microscopica intra in una sau mai multe unghii. Pe masura ce aceasta patrunde mai adanc, poate provoca decolorarea unghiilor, ingrosarea si modificarea marginilor.

Dureri de calcai

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

"Piciorul tau contine o banda groasa de tesut numit fascia plantara, care se intinde de la calcai pana la degetele de la picioare. Sarcina acestui tesut este de a sprijini muschii si arcul piciorului", a spus Dr. Cunha pentru PureWoW.

Prea multa tensiune asupra acestui testut poate face ca el sa se intinda prea mult, rezultand durere si inflamatie. Cand pasesti fara incaltaminte, acest tesut nu are sustinere si astfel apar durerile de arc si calcai.

Negi

Sunt mici excrescente ale pielii cauzate de o infectie a stratului superior al pielii cu virusul papiloma uman. Se pot dezvolta oriunde pe picior, dar apar de obicei pe zone unde se pune presiune, cum ar fi calcaiul.

"Daca mergeti desculti in public, cum ar fi la piscina sau la un parc acvatic, oriunde poti lua negi, deoarece sunt usor transmisibili", a declarat dr. Cunha.

Desi nu exista o multime de avantaje pentru mersul descult, riscurile la care esti expusa nu sunt asa mari daca mergi pe nisip sau pe covor. Cu toate acestea, dr. Cunha recomanda sa purtam incaltaminte interioara acasa, cu suport pentru arc. Referitor la incaltamintea care este benefica pentru picioarele noastre, el spune ca este ideal sa purtam cizme de calarie, incaltaminte care nu are o tocul mai inalt de 3cm si pantofi oxford.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?