mancare pe graba
Sanatate

In zilele noastre, reusim cu greu sa ne facem timp pentru a lua masa, astfel ca ajungem sa mancam pe fuga, de multe ori chiar in picioare.

De ce nu e indicat sa mananci in graba. Ce se intampla daca iei masa in picioare

In zilele noastre, reusim cu greu sa ne facem timp pentru a lua masa, astfel ca ajungem sa mancam pe fuga, de multe ori chiar in picioare.

Acest obicei ne predispune la mai multe riscuri, conform specialistilor din domeniul sanatatii. Este bine stiut ca mancand in graba, vei forta stomacul sa digere rapid alimentele, iar el va suferi blocaje. Asa apar durerile stomacale pe tot parcursul zilei.

Desigur, daca mananci repede, nu vei reusi nici sa mesteci corespunzator alimentele. Este poate cel mai daunator lucru pentru stomacul tau, solicitat oricum de produse bogate in grasimi sau semipreparate la care nu doresti sa renunti.

Cat despre mancatul in picioare, acesta nu este sanatos din ratiuni de igiena, dar si anatomice pentru ca stomacul este pozitional in cavitatea abdominala. Cand se umple de mancare, el trage in jos cateva ligamente.

Mancatul in picioare provoaca indigestie?

Nu exista dovezi reale ca ar avea efecte negative asupra digestiei si nu este inclus pe lista de activitati interzise de profesionistii din domeniul sanatatii. Asta daca masa nu este luata pe fuga, conform The Independent. 

Un studiu din 1988 a comparat efectele pozitiei corpului asupra digestiei. Cercetatorii au aflat ca stand pe scaun poti manca mai incet, ceea ce ajuta organismul sa inregistreze momentul in care se transmit creierului semnale privind senzatia de satietate. De asemenea, poate ajuta la incetinirea ritmului de golire a stomacului.

In schimb, daca stai in picioare si mananci repede, acest lucru poate impiedica digestia adecvata fiindca e probabil sa inhalezi aer.

Asadar, daca mananci stand in picioare, da-ti timp pentru a mesteca bine alimentele si asigura-te ca vei contoriza cantitatea de hrana consumata. In caz contrar poti face excese.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri