acnee obiceiuri
Sanatate

tanara femeie oripilata de cosul aparut pe obrazul drept

Obiceiuri care iti provoaca acnee

Ai incercat tot felul de tratamente, dar acneea nu vrea sa dispara? Ei  bine, ar trebui sa fii mult mai atenta la obiceiurile tale zilnice. Unele dintre ele fac rau tenului tau. Afla care sunt acestea si corecteaza-le:

  • Nu folosesti produse pentru tipul tau de ten

Hidrateaza-ti si curata-ti tenul in fiecare zi. Aplica macar o data pe saptamana o masca. Te va ajuta foarte mult daca produsele vor fi potrivite pentru tipul tau de piele.

  • Te speli cu apa fierbinte pe fata

Daca iti place sa lenevesti in cada, trebuie sa stii ca nu iti vei hidrata pielea, ci vei pierde din ingredientele vitale ce o mentin hidratata. Foloseste apa calaie atunci cand te speli pe fata.

  • Prea multa exfoliere
Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

Utilizate in exces, produsele de exfoliere iti agraveaza acneea, deoarece pot intensifica iritatia.

  • Storci cosurile

Acest obicei duce la agravarea infectiei. Foloseste medicamentatia prescrisa de medic sau, daca nu te confrunti cu probleme grave, lasa-le sa se usuce de la sine.

  • Iti incarci tenul cu machiaj

Aplica fond de ten, pudra sau blush, in strat cat mai fin. AI grija  sa aiba o consistenta cat mai usoara. In caz contrar, porii vor fi sufocati.

  • Nu iti cureti regulat ustensilele pentru machiaj

Spala constant pensulele pentru aplicarea machiajului. De fiecare data cand le folosesti ele aduna tot mai multe bacterii si celule moarte. Medicii recomanda ca acestea sa fie schimbate cel putin o data pe an.

  • Iti pui mainile pe fata

Daca lucrezi la birou, nu iti spriji barbia sau obrajii in palme. De asemenea, daca simti ceva pe fata nu pune repede mana, altfel vei raspandi bacteriile de pe maini pe fata.

  • Lipesti telefonul de fata

Telefonul este plin de bacterii si microbi. Lipindu-l de piele, presezi bacteriile de pe telefon, plus bacteriile de pe fata, direct in piele.

  • Schimbi lenjeria de pat rar

Tenul tau intra in contact cu pernele, cearsaful si plapuma, care ar trebui sa fie in permanenta curate. Indicat este sa schimbi fata de perna o data la doua zile. Daca nu poti face asta, pune un prosop pe perna si schimba-l in fiecare zi.

  • Dormi cu parul desfacut

Daca nu reusesti sa iti cureti parul, nu il lasa sa iti atinga fata - mai ales daca folosesti o multime de produse parfumate, pline de uleiuri.

Etichete: acnee , tratament , ten

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri