pijama
Timp Liber

A petrece timp singura iti ofera posibilitatea de a-ti reincarca bateriile, sa faci toate lucrurile care iti aduc placere si sa devii mai independenta. De asemenea, iti poate consolida imaginatia si creativitatea, conform unui studiu realizat in 2017.

E sanatos sau nu sa petreci timp singura? Cum poti face asta intr-un mod constructiv

A petrece timp singura iti ofera posibilitatea de a-ti reincarca bateriile, sa faci toate lucrurile care iti aduc placere si sa devii mai independenta. De asemenea, iti poate consolida imaginatia si creativitatea, conform unui studiu realizat in 2017.

O alta cercetare, realizata de BBC, sugereaza ca a petrece timp in propria companie, facand activitati simple, este unul dintre cele mai bune lucruri pe care un introvertit le poate face pentru a se destresa.

Activitati de care te poti bucura cand incepi sa apreciezi singuratatea

  • Relaxeaza-te

O zi la spa este minunata, dar te poti relaxa fara sa cheltui bani. Ai de unde alege: poti alage o baie lunga, cu multa spuma si lumanari, iti poti face manichiura sau urmari cursuri de yoga pe Youtube.

  • Mergi la cinema

Daca nu-ti place sa mergi singura intr-un loc in care majoritatea oamenilor vin in grup, un film este locul perfect pentru a incepe. In sala de cinema este intuneric, atmosfera este intima, iar oamenii sunt acolo sa se bucure de actiunea filmului. Plus ca nu trebuie sa convingi pe nimeni sa vina cu tine la o productie pe care o vezi pentru a n oara.

Sigur, iti poti pune un film la televizor, pe laptop sau pe telefon.

  • Mergi la un restaurant de lux

Sa iei masa singura poate fi minunat. In primul rand, nu exista nicio presiune pentru a intretine o discutie, ceea ce inseamna ca te poti bucura de preparatele delicioase. In al doilea rand, te poti concentra efectiv pe a manca cu atentie, a mesteca si incerca noi feluri de mancare.

  • Mediteaza

Potrivit unui studiu din 2018, anxietatea poate creste riscul de a dezvolta afectiuni cognitive, cum ar fi boala Alzheimer. Meditatia, care s-a dovedit ca ajuta la controlul starilor de anxietate, ar putea reduce acest risc.

O alta cercetare realizata la Harvard a constatat ca meditatia poate fi legata de o scadere semnificativa a tensiunii arteriale.

  • Gateste

Daca nu te incanta ideea de a merge la restaurant, iti poti gati. Pe internet gasesti o multime de retete delicioase.

  • Invata o noua limba

Invatarea unei noi limbi iti stimuleaza creierul intr-un mod cu adevarat sanatos. In al doilea rand, este scuza perfecta pentru a te rasplati cu o calatorie, atunci cand atingi un anumit nivel de fluenta.

  • Citeste o carte buna

Indiferent daca te tolanesti in pat cu o carte buna in mana sau preferi sa citesti in natura, lectura te va relaxa si stimula mental.

Sursa foto: Shutterstock

Etichete: meditatie , anxietate , carti

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri