Timp Liber

Regulile pe care trebuie să le respecți cu sfințenie dacă mergi în Dubai. Ce nu ai voie să faci în cel mai mare oraș din Emirate

O vacanță în Dubai vine cu o serie de responsabilităţi în ceea ce privește comportamentul nostru, întrucât cultura și obiceiurilor lor, diferite de cele ale europenilor, necesită o anumită atenție. Acest lucru nu înseamnă nu veți avea parte de o vacantă reușită sau de libertate, ci doar va trebui țineţi cont de câteva lucruri pe care nu aveţi voie sa le faceţi în Dubai. Care sunt regulile pe care trebuie să le respectați cu sfințenie dacă mergeți în Dubai?

Iată 9 lucruri pe care nu le puteţi face în timpul şederii voastre in Dubai

1. Nu salutați cu mâna stângă

Când vă aflați în Dubai, trebuie să aveți grijă la modul în care folosiți mâinile. Nu trebuie să vă folosiți niciodată mâna stângă pentru a mânca, pentru a saluta pe cineva, pentru a deschide ușile și pentru a da un lucru cuiva, în special produsele alimentare.

Motivul constă în faptul în țări precum Dubai sau India, mâna stângă a fost folosită pentru curățare, înaintea apăriţiei hârtiei igienice și a toaletelor. Prin urmare, mâna stângă este considerată murdară și astăzi, oricât de curată ar fi de fapt. Totuși, este ok să bei cu mâna stângă.

2. Afișarea publică a afecțiunii

Un alt lucru pe care nu îl puteţi face in Dubai este să vă afişati afectiunea faţă de persoana iubită în public. Dubai este o tară conservatoare, iar gesturile tandre în public, precum îmbrățișările, săruturile sau ținutul de mână sunt considerate innaceptabile din punct de vedere social.

3. Nu îmbracați prea provocator

În Dubai, se așteaptă ca femeile să se îmbrace modest în zonele publice, inclusiv în mall-uri, piețe, teatre, moschei etc. De aceea este indicat renunțați la hainele scurte și mulate și optați pentru cele largi și modeste, care acoperă brațele, picioarele și pieptul, pentru a nu atrage o atenție nedorită sau a risca fiţi amendat pentru ținute indecente.

Citeşte şi: Cât costă o vacanță în Dubai. Cât de sigur e să călătorești în Emiratele Arabe și care sunt principalele atracții turistice

4. Nu folosiți un limbaj vulgar

Trebuie fiți atenți la limbaj atunci când aflați în Dubai, mai ales dacă vorbiți cu un localnic. De asemenea, abțineți- de la orice comentariu care ar putea fi considerat o insultă față de Islam sau musulmani. Este considerată o infracțiune care se pedepsește cu închisoarea.

5. Nu faceți fotografii fără permisiune

Deși Dubai este un loc extrem de frumos, care merită fotografiat, trebuie aveți grijă la oamenii din jurul vostru. Nu fotografiați persoane fără permisiunea acestora, mai ales femeile și copiii, care s-ar putea simţi ofensaţi.

6. Nu luați cu voi multe medicamente

Emiratele Arabe Unite au o politică antidrog extrem de strictă, ceea ce înseamnă că unul dintre lucrurile care nu trebuie luate în Dubai sunt medicamentele prescrise și drogurile ilicite. Aeroporturile sunt întotdeauna în alertă maximă și, dacă se întâmplă să încalci regula și să fii prins, poți primi până la patru ani de închisoare.

Puteți verifica lista medicamentelor permise în Dubai aici.

7. Nu mâncați în public în timpul Ramadanului

Dacă vizitați Dubai în timpul lunii sfinte a Ramadanului, trebuie să știți că este interzis să mâncați în public, să beți și să fumați când musulmanii din oraș postesc. Puteți mânca în camera voastră sau în restaurantele cu zone speciale, acoperite, destinate turtistilor.

Citeşte şi: Ce poți vizita în Egipt. Cât costă o vacanţă în ţara piramidelor și care sunt principalele obiective turistice

8. Nu dansați în public

Dansul în public este considerat a fi provocator și, dacă doriți să evitați unele amenzi grave, asigurați-vă că dansați în cluburi autorizate sau în cei patru pereți ai camerei voastre.

9. Nu consumați alcool în locuri publice

Consumul de alcool și starea de ebrietate în locuri publice sunt considerate lucruri ofensatoare și sunt interzise de lege. Dacă doriți distracție, profitați de viața de noapte din Dubai și de cluburile și barurile destinate consumului de alcool.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri