The,Beauty,Of,Marina,Just,From,The,Top
Actualitate

Cât costă o vacanță în Dubai. Cât de sigur e să călătorești în Emiratele Arabe și care sunt principalele atracții turistice

Dacă ți-ai dorit dintotdeauna să mergi într-o vacanță într-o destinație exotică, în care să te bucuri de soare și de plajă când aici, în România, temperaturile sunt sub zero grade, trebuie să știi că Dubai este alternativă la destinațiile alese de vedete, precum Maldive, Tulum ori Zanzibar. Astfel, cu un test Covid-19 negativ și după un zbor de mai puțin de cinci ore, te poți bucura de temperaturi de peste 25 de grade. Cât costă o vacanță în Dubai? Ei bine, această întrebare este pe buzele turiștilor care își doresc să se bucure de soare în lunile de iarnă.

Citește și: Vacanțe exotice 2021. Unde poți merge la plajă la început de an - Zanzibar si Maldive, noile destinații preferate ale românilor

Trebuie să știi, însă, că Dubaiul reprezintă una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, însă ultimii ani, acest oraș din Emiratele Arabe Unite a devenit accesibil oricăror categorii de turiști, întrucât sunt disponibile numeroase oferte last-minute, astfel că puteți beneficia de reduceri considerabile de preț în ceea ce privește transportul și cazarea.

VEZI SI: Regulile pe care trebuie să le respecți cu sfințenie dacă mergi în Dubai. Ce nu ai voie să faci în cel mai mare oraș din Emirate

Cât de sigur e să călătorești în Dubai în pandemie

Dacă ți-e dor de o călătorie, însă te temi să pleci din cauza pandemiei de coronavirus, trebuie să știi că Dubaiul reprezintă o destinație cât se poate de sigură. Mai exact, autoritățile din Emiratele Arabe Unite plănuiesc să vaccineze cel puțin 50 la sută din populație până în luna aprilie a acestui an și, în plus, orice turist care intră în UAE trebuie să prezinte un test Covid-19 negativ pe aeroport, unde va fi din nou testat.

Autoritățile emirateze au anunțat noi condiții de intrare în Dubai, aplicabile începând cu data de 31 ianuarie 2021.

Astfel, rezidenţii Emiratelor Arabe Unite și ai celorlalte state membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului, precum şi persoanele care călătoresc în Dubai trebuie să prezinte un test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior călătoriei, indiferent de statul de proveniență. Rezultatele testului trebuie să fie tipărite în limba engleză sau arabă, nefiind acceptate în format electronic. Cetățenii străini care provin dintr-o serie de state, inclusiv din România, pot fi supuși unui test suplimentar la intrarea în Dubai.

Cetăţenii emiratezi trebuie să efectueze un test molecular tip PCR numai la sosirea în Dubai, indiferent de statul din care provin.”, se arată într-un comunicat transmis de MAE. 

Citește și: Ce poți vizita în Egipt. Cât costă o vacanţă în ţara piramidelor și care sunt principalele obiective turistice

De asemenea, purtarea măștii pentru protecție împotriva coronavirusului este obligatorie în spațiile interioare și exterioare. În plus, cei care sunt se gândesc să încalce această regulă trebuie să știe că dacă sunt prinși fără mască riscă să plătească o amendă de 3.000 de dirhami, adică peste 3.300 de lei.

În plus, temperatura oricărei persoane este verificată la intarea în restaurante, baruri, mall-uri, dar chiar și pe plajă.

Cum poți ajunge și cât costă o vacanță în Dubai

După un zbor de mai puțin de cinci ore te poți bucura de soare și de plajă, dar și să admiri clădirile zgârie-nori care sunt ridicate de la an la an. În plus, trebuie să știi că prețurile pentru o vacanță în Dubai pornesc de la 560 de euro, în care ai incluse șapte nopți de cazare, transport cu avionul din București, dar și mic dejun și asigurare Covid-19.

Dacă buzunarul îți permite și îți dorești să te răsfeți, poți alege un pachet la un hotel de cinci stele, pentru care poți plăti 1000 de euro de persoană. În acest preț ai incluse cazarea, micul dejun și transportul cu avionul.

Citește și: Cât costă o vacanță în Mexic. Care sunt cele mai spectaculoase stațiuni și ce plaje nu trebuie să ratezi

De asemenea, dacă te gândești să te cazezi în locații celebre, precum Burj Al Arab sau Burj Khalifa, trebuie să fii pregătit să plătești pe măsura condițiilor de cazare de lux de care vei beneficia și de locația ultracentrală în care îți vei petrece vacanță. Prețurile aferente celor mai bune opțiuni de cazare, oferite în acest locații, poate incepe de la 800-1000 euro/noapte.

Care e cea mai bună perioadă de mers în Dubai

Potrivit agenților de turism, cea mai bună perioadă de mers în Dubai este iarna, în lunile decembrie-martie, poate chiar aprilie. În această perioadă, temperaturile din termometre urcă până la 26, 27, cel mult 32 de grade Celsius, în timpul zilei, în timp ce noaptea ajung la 16-17 grade.

Vara, în schimb, în lunile mai-septembrie, temperaturile din termometre pot depăși peste 40 de grade Celsius, ceea ce e foarte greu de suportat pentru mulți turiști. Este bine de știut, însă, că în această perioadă, din cauza caniculei, hotelurile oferă reduceri enorme, ceea ce poate fi un avantaj dacă nu te confrunți cu un disconfort accentuat la căldură.

Cea mai bună perioadă de înot rămâne, însă, în luna ianuarie, cân temperatura apei ajunge la 22 de grade Celsius.

Citește și: Cât costă o vacanță în Maldive și care sunt principalele obiective turistice de pe insule. Ce poti vizita acolo

Ce poți să faci în Dubai - principalele atracții turistice

Dacă ți-ai făcut bagajele și ai plecat într-o vacanță în Dubai, atunci trebuie să-ți faci un plan binestabilit și să-ți organizezi timpul în funcție de destinațiile pe care vrei să le bifezi.

Iată care sunt principalele atracții turistice din Dubai, mai jos:

Burj Khalifa

Burj Khalifa sau Burj Dubai, așa cum este denumită, este cea mai înaltă clădire din lume. A fost inaugurată în 2010, are 828 de metri, 163 de etaje si 300 camere. Ca să ajungi aici, trebuie să iei metroul până la Dubai Mall. De aici, trebuie să străbați o pasarelă, iar prețul de intrare poate fi în jur de 32 de euro pentru aproximativ o oră și jumătate. Este, însă, recomandat să-l vizitezi seara, pentru a obține poze de impact. În plus, Fântânile din Dubai, situate în apropiere, au program artistic tot seara, așa că nu trebuie să eziți o plimbare pe lângă ele.

Citește și: Ce poți face în vacanță în Maldive. Top activități distractive pentru un sejur de vis

Palm Jumeirah, insula în formă de palmier

Palm Jumeirah, una dintre cele mai mari insule artificiale din lume, cuprinde hotelurile Waldorf Astoria, Fairmont, One&Only, Jumeirah Zabeel Saray si Atlantis, The Palm.

Safari în deșert

Dacă ai ales să mergi în Dubai, trebuie să-ți rezervi o seară pentru safari în deșert. Este o experimență unică, pe care o nu o poți rata. Safariul se face cu mașini 4X4, Land Cruiser cu șase locuri, aer condiționat și foarte confortabil. În funcție de firma pe care o alegi, plecarea se va face din fața hotelului în care ești cazat, iar până când ajungi efectiv în deșert, durează cam o oră. De asemenea, poți opta și pentru o plimbare cu cămila, o cină în deșert sau pentru un tatuaj cu hena. Tot aici pot avea loc diferite spectacole cu flăcări sau dansatoare din buric.

Dubai Marina

Dubai Marina, care este cel mai luxos port din Dubai, se află într-o zonă plină de zgârie-nori. De asemenea, poți face și o croazieră seara, în timpul careia poți admira cele mai emblematice clădiri din Dubai, te poți bucura de muzică și de atmosfera în sine. De pe vas poți să vezi Jumeirah Beach Residence – cea mai frumoasă promenadă din Dubai; Dubai Eye – cea mai înaltă (210 de metri) roată de agrement din lume.

Dubai Mall

Dacă ai ajuns în Dubai, trebuie să ajungi neapărat și la mall. Dubai Mall este cel mai mare mall din lume ca suprafață, iar aici găsești numeroase magazine ale unor branduri de lux, precum Rolex, Gucci, Dolce & Gabbana, Dior, Chanel, Louis Vuitton, Hermes. Chit că nu vrei să faci shopping ori nu-ți permite buzunarul, să admiri vitrinele nu strică.

Dubai Frame

Construită în 2013, după ce șeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoumin în timpul unui zbor deasupra deșertului a observat o porțiune de nisip mai închisă la culoare, Dubai Frame este preferată de turiști pentru fotografiile ”instagramabile” pe care le pot face aici.

Citește și: Concertele și festivalurile anului 2021 în România. Ce super artisti vin la noi în țară

Dubai Gold Souk

Dacă vrei să-ți cumperi suveniruri ori pur și simplu să admiri bijuterii din aur extravagante, atunci trebuie să mergi la Dubai Gold Souk. Este locul ideal de unde îți poți cumpăra suveniruri, mirodenii, curmale în diferite forme și combinații: cu fistic, ciocolată neagră, ciocolată albă, cocos, dar chiar și textile.

Credit foto: Shutterstock 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri