Vacanță în Republica Dominicană: principalele obiective turistice
Timp Liber

Vacanță în Republica Dominicană: cât costă, când să mergi, ce poți face acolo și care sunt principalele obiective turistice

Vacanțele exotice au devenit din ce în ce mai populare în rândul românilor, iar Republica Dominicană a intrat și ea în topul preferințelor, în condițiile în care acum există chartere în acestă zonă îndepărtată și pachetele oferite de agențiile de turism sunt destul de atractive. Cât costă o vacanță în Republica Dominicană? Întrucât e destul de complicat în această perioadă să te organizezi pe cont propriu, agențiile propun pachete care pleacă de la circa 1300 de euro pentru o săptămână cu all inclusive, pentru o persoană.

Unde este Republica Dominicană și cum ajungi acolo

Republica Dominicană se afla în America de Nord și este o țară insulară din nordul Mării Caraibilor. Capitala Republicii Dominicane este Santo Domingo, iar limba oficială este spaniola. Din punct de vedere turistic, Republica Dominica este cea mai vizitată țară din Caraibe.
Cristofor Columb a explorat insula la prima sa călătorie în America, ajungând pe aceste meleaguri și revendicându-le pentru Spania în 1492.

Vacanță în Republica Dominicană: principalele obiective turistice

Cum ajungi în Republica Dominicană? Cel mai probabil cu zbor direct în stațiunea Punta Cana. Agențiile de turism pun la dispoziție chartere din principalele orașe din România către această stațiune din Replica Dominicană.

Tot agențiile specifică pe site-urile lor că e nevoie de pașaport, care să fie valabil încă 6 luni de la data ieșirii din Republica Dominicană, iar viza de intrare se eliberează la frontieră și costă 10 dolari.

“Cetăţenii români, care doresc să călătorească în Republica Dominicană în scop turistic, pentru o periodă care nu depăşeşte 90 de zile, nu au nevoie de viză de intrare în această ţară, însă trebuie să deţînă un card turistic. Acesta se obţine de la consulatele Republicii Dominicane sau la punctele de trecere a frontierei, costă 10 dolari și este valabil 30 de zile”, spune site-ul MAE.

Vezi şi: Ce poți vizita în Egipt. Cât costă o vacanţă în ţara piramidelor și care sunt principalele obiective turistice

În ce perioadă a anului e cel mai bine să mergi în Republica Dominicană

Ca idee, în Republica Dominicană este mereu cald, așa că poți veni aici în vacanță în orice perioadă a anului. Dar poate ar fi ideal să eviți sezonul ploios, deși atunci e vreme bună pentru excursii, natura înflorește, iar prețurile sunt mai mici. Dominicana are o climă tropicală cu doua sezoane: ploios (mai-septembrie) și secetos (noiembrie-aprilie).

Cât de sigur este să mergeți în Republica Dominicană

Înainte să plecați în vacanță în Republica Dominicană, e important să verificați site-ul MAE, acolo unde veți găsi informații de ultimă ora.
În februarie 2021, site-ul MAE anunță că “nu se mai solicită prezentarea rezultatului unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea în Republica Dominicană, însă în aeroporturi sau porturi se efectuează teste rapide, aleatoriu. Copiii cu vârsta de sub 5 ani și membrii echipajului sunt exceptați de la această măsură. De asemenea, tuturor pasagerilor li se verifică temperatura la sosire.” La sosirea în România, cei veniți din vacanță trebuie să stea în carantină. Aceste condiții se pot schimba de la o zi la alta.

Cât costă o vacanță în Republica Dominicană

Revenind la întrebarea de bază – cât costă o vacanță în Republica Domicana, trebuie să luați în calcul mai multe aspecte. Chiar daca achiziționați de la agenția de turism un pachet cu avion, cazare și all inclusive între 1500 și 2000 de euro, tot mai trebuie să adaugați cheltuielile pentru excursiile opționale și distracțiile de pe insulă. La urma urmei, nu veți sta numai la resort. Puneți 500 de euro și pentru cheltuielile cu transportul, excursii, sporturi nautice.

Vezi şi: Cât costă o vacanță în Mexic. Care sunt cele mai spectaculoase stațiuni și ce plaje nu trebuie să ratezi

Principalele atracții în Republica Dominicană: ce poți vizita și ce activități distractive sunt pe insulă

Plaje spectaculoase, peisaje care îți taie răsuflarea, resorturi de lux și o infrastructură bine pusă la punct – acestea sunt lucrurile care atrag turiștii ca un magnet în Republica Dominicană. Diversitatea geografică este un bonus: de la plaje paradisiace, păduri luxuriante până la munți impresionanți și zone de deșert, Republica Dominicană are multe de oferit turiștilor dornici de aventură.

Care sunt cele mai populare stațiuni din Republica Dominicană

Cei mai multu turiști care aleg ca destinație de vacanță Republica Dominicană merg în Punta Cana Puerto Plata și and La Romana, stațiuni care oferă tot ce pot visa cei care le vizitează - cele mai bune hoteluri, restaurante și plaje de vis.
Cei care s-au plictisit de plajă pot face o excursie la Samaná Peninsula, în zonele montane sau în orașele mai puțin turistice.

Vezi şi: Cât costă o vacanță în Maldive și care sunt principalele obiective turistice de pe insule. Ce poti vizita acolo

Ce să vizitezi în Republica Dominicană

Punta Cana

Punta Cana este stațiunea de top din Republica Dominicană, unde plajele cu nisip alb și strălucitor întâlnesc apele de smarald ale Mării Caraibilor. Aici puteți să vă cazați în cele mai spectaculoase resorturi, cu servicii impecabile, all inclusive. Cea mai atractivă plajă din zonă este Bavaro Beach. Evident, în această zonă puteți încerca orice sport nautic vă trece prin minte și puteți face și excursii cu barca.

Capitala Santo Domingo

Vacanta in Republica Dominicana

În orașul în care Cristofor Columb a pus pentru prima oara piciorul în America veți întâlni acea forfotă specifică vieții urbane. Vă puteți plimba printre clădirile vechi de secole, care impresionează cu arhitectura lor colonială. Muzee, restaurante, magazine, străzi pline de atracții, hoteluri chic – pe toate le găsiți în Santo Domingo. Capitala Republicii Dominicane este un obiectiv turistic de neratat.

Puerto Plata & Playa Dorada

O alta atracție de neratat în Republica Dominicamna este Puerto Plata cu plaja sa spectaculoasa Playa Dorada. Aici veți găsi nisip auriu, hoteluri de lux și acea atmosfera de vacanță la care tânjește orice turist. Este însă o zonă mult mai liniștită decât Puna Cana, unde puteți avea parte de relaxare totală- plajele nu sunt pline de ambarcațiuni, nefiind o zonă prea populară pentru sporturi nautice. Dar e o zona ideală pentru înot și snorkeling.

Puerto Plata, Republica Dominicana
Playa Dorada, Republica Dominicana

Las Galeras

Printre pricipalele obiective turistice din Republica Dominicană se afla și micul orășel Las Galeras, care atrage mai mult turiștii dornici de a explora. Evident, și aici veți găsi plaje idilice precum Playa Rincon, La Playita, Playa Fronton. Desigur, și orașul merită luat la pas.

Las,Galeras,,Dominican,Republic,-,25,January,2002:,People,Riding

Plaja din Cabarete pentru kiteboarding

Dacă ești pasionat de Kiteboarding, atunci Kite Beach din Cabarete e locul ideal pentru tine. Cabarete organizează diverse competiții de sporturi nautice - kitesurfing, windsurfing, surfing și stand up paddleboarding.

Kite Beach din Cabarete

Vezi și: Cât costă o vacanță în Dubai. Cât de sigur e să călătorești în Emiratele Arabe și care sunt principalele atracții turistice


Mergi să vezi balene în Samana Bay

În fiecare iarnă, din decembrie până în martie, mii de balene intră în Samana Bay pentru a se împerechea și a face pui. Pentru că este atracție super populară pentru turiști, cu siguranță veți primi o ofertă pentru o excursie de o zi în această zonă superbă. Din Punta Cana o astfel de excursie costă în jur de 60 de dolari.

Samana Bay

Alte destinații pe care trebuie trecute pe listă: Las Terrenas, Bahia de Las Aguilas, Isla Saona și Parque Nacional de Este

Pentru o experiență completă în Republica Dominicană, merită să bifați și orașul Las Terrenas.
În Bahia de Las Aguilas e greu de ajuns, dar merită - gasești o plajă de 8 kilometri lungime, unde te poți plimba singur minute în șir, fară să vezi vreun om. Zona este una izolată și din Santo Domingo faci cam 6 ore cu taxiul.

Bahia de Las Aguilas

Parque Nacional de Este este de o frumusețe naturală deosebită, cu nenumărate specii de plante animale și pasări. Acest parc de neratat atrage turiști din toată lumea.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri