joan macdonald
Actualitate

Joan Macdonald, bunicuța care a demonstrat că schimbarea e posibilă la orice vârstă. / Foto: Instagram

Bunicuța care a început să ridice greutăți la 71 de ani pentru a se regăsi a ajuns vedetă pe Instagram. Cum arăta la 90 de kg

La 71 de ani cântărea 90 de kilograme și avea probleme de sănătate, dar o atenționare din partea fiicei sale a declanșat un puseu imens de voință din partea lui Joan Macdonald, o bunicuță care s-a apucat serios de sport pentru a-și îmbunătăți starea, condiția fizică și pentru a-i recâștiga respectul fiicei sale.

"O să sfârșești într-un azil la fel ca mama ta, unde alții vor avea grijă de tine. Asta îți dorești?", i-a spus Michelle mamei sale, Joan. Două săptămâni i-a luat femeii să se hotărească să se mute din Ontario, Canada, în Mexic, acolo unde trăiesc fiica sa și soțul acesteia, ambii antrenori de fitness. A început ușor, a învățat să-și facă shake-uri proteice, să folosească aparatele din sala de sport și să ridice greutăți. În nouă luni, a scăpat de medicamentele pentru colesterol și a reușit să pună masă musculară, notează The Guardian.

Citește și: În opt luni s-a transformat total! Rușinată de pozele din vacanță, o tânără de 23 de ani a dat jos 50 de kilograme

Vezi Secrete de muzeu și intră, din fața ecranului, în Imperial War Museum din Londra. Pe DIGI World și DIGI Online, azi de la 18:00.

În prezent, la patru ani de la momentul zero, Joan se ține în continuare de sport, are 75 de ani și o comunitate de 1,4 milioane de oameni pe Instagram, unde postează imagini din sală, în echipament de sport, cu mușchii încordați, ba chiar și în costum de baie. Este admirată inclusiv de tinerii pe care-i întâlnește în timpul antrenamentelor.

Joan Macdonald: "Viața nu se termină nici la 40, nici la 70 de ani"

Citește și: O poză pusă pe Instagram i-a adus polițiștii la ușă. Ce a pățit un model din Australia din cauza unei imagini de pe plajă

joan macdonald

"La 71 de ani ajunsesem în cel mai jos punct al vieții mele. Eram ocupată cu familia. Uiți de tine. Aș fi vrut să știu atunci ce cunosc acum. Aș fi fost mai sănătoasă cea mai mare parte a vieții mele. Nu vreau să mai ajung vreodată unde eram. Încă trebuie să ajung la o înțelegere cu mine, să-mi dau seama că m-am schimbat atât de mult. Din liceu am început să mă lupt cu greutatea mea. Mi-a luat 55 de ani să mă trezesc la realitate. Oamenii trebuie să știe, și mai ales femeile, că viața nu se termină nici la 40, nici la 50, 60 sau 70 de ani", a declarat Joan Macdonald, cu sinceritate, pentru The Guardian.

Foto: Instagram

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri