Diana Isakova/ Profimedia
Actualitate

Diana Isakova/ Profimedia

Fiica unui senator rus a părăsit țara pentru că tatăl său a considerat-o „trădătoare”. Tânăra s-a opus războiului din Ucraina

Fiica unui senator rus a părăsit țara natală, fugind în străinătate, după ce tatăl său a catalogat-o drept “trădătoare” pentru că s-a opus războiului din Ucraina. Aceasta se teme și acum de persecuții și închisoare și susține că tatăl său continuă să o atace. 

Diana Isakova, o profesoară de yoga în vârstă de 25 de ani, nu a putut sta cu mâinile în sân în timp ce vedea ororile care se întâmplau în Ucraina, astfel că a postat pe rețelele de socializare materiale anti-război. Acestea au dus la arestarea și interogarea ei de către serviciul secret FSB din Rusia, potrivit Daily Mail

Propriul ei tată, Eduard Isakov, în vârstă de 48 de ani, a considerat-o ulterior trădătoare și dușman al poporului, reacționând cu furie, după ce anterior o avertizase să nu-l critice pe președintele Putin sau autoritățile pe reţelele de socializare. Diana susține acum că regimul politic din Rusia se datorează educației autoritare pe care ea însăși a experimentat-o, ceea ce duce la supunere și la un cult al cruzimii în societate.

Diana Isakova/ Profimedia
Diana Isakova/ Profimedia

„Am avut o conversație şi toate temerile mele s-au adeverit. Mi-a spus că sunt o trădătoare a familiei noastre, un dușman al poporului şi un criminal”, a declarat Diana, pentru site-ul de ştiri Medusa.

Citește și: Fiica cea mare a lui Vladimir Putin, împiedicată de tatăl ei să plece din Rusia. Președintele rus i-a întărit securitatea

Revolta Dianei a început atunci când ea a văzut suferința ucrainenilor pe care îi urmărea pe Instagram atunci când a început războiul. „Poveștile acestor fete erau pline de bombe şi de plânsete. Le-am simțit suferința ca şi cum ar fi fost a mea”, a adăugat tânăra.

Crezând că va trage un semnal de alarmă, Diana a organizat un protest anti-război la Soci, care a dus la arestarea sa rapidă. În urma acestor eveniment, aceasta susține acum că președintele Putin întruchipează “cruzimea şi aroganța”.

„În interiorul fiecărei persoane crude se află un copil nefericit care se teme să îşi recunoască slăbiciunea, vulnerabilitatea şi nevoile. La un moment dat, în copilăria sa, cineva a fost crud cu el şi a fost dureros. Firește, Putin ar trebui să fie tras la răspundere, dar asta nu înseamnă că trebuie să-l împușcăm pur şi simplu. Căutând răzbunare, mergem efectiv pe aceeași cale plină de ură”, a mai afirmat tânăra.

Diana Isakova locuiește acum în Georgia, ascunzându-se de tatăl său. Acesta, care a fost un halterofil profesionist înainte de a deveni politician în Consiliul Federației Rusiei, continuă să o atace pe fiica lui pentru că se opune președintelui Putin şi războiului său sângeros din Ucraina.

Citește și: Vladimir Putin, tată din nou la aproape 70 de ani?! Alina Kabaeva, presupusa lui iubită, ar fi însărcinată

„Mi-e frică de persecuție, mi-e frică să nu fiu închisă. Nu aș spune că mi-e teribil de frică de închisoare sau ceva de genul ăsta. Dar cred că pot face mai mult bine dacă nu sunt în închisoare”, a continuat fiica senatorului.

Diana Isakova/ Profimedia
Diana Isakova/ Profimedia

Tatăl acesteia, Eduard Isakov, a răspuns după ce întreaga situație a apărut în presa internațională: „Ea a adoptat o poziție împotriva executării operațiunii militare speciale, împotriva politicii propriei sale țări. Se pare că a primit bani de la anumite instituții media. Cu alte cuvinte, ea şi-a vândut tatăl, familia, Patria şi a părăsit Rusia. Este dificil să găsești cuvinte atunci când fiica ta se dovedește a fi o trădătoare. Când a fost reținută, era speriată şi a spus că, fiind fiica unui senator, nu aveau dreptul să o atingă. Nu are 15 ani, nu mai este adolescentă de mult timp, are 25 de ani, este vorba de un adult”. 

Senatorul consideră că cea mai bună soluție este ca Diana să se întoarcă înapoi în Rusia și să fie trimisă la Donbas ca voluntar, astfel „va afla la fața locului motivele operațiunii militarii speciale”.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri