Trish Webster a murit după ce a luat un medicament de slăbit2/ Credit foto: Captură video Facebook/ 60 Minutes Australia
Actualitate

Trish Webster a murit după ce a luat un medicament de slăbit2/ Credit foto: Captură video Facebook/ 60 Minutes Australia

O femeie a murit înainte de nunta fiicei sale după ce a luat un medicament de slăbit. Soțul ei: „Dacă aș fi știut că se va întâmpla...”

O femeie în vârstă de 56 de ani, care a luat un medicament ca să slăbească înainte de nunta fiicei ei, și-a pierdut viața.

Trish Webster, o femeie în vârstă de 56 de ani, din Australia, se pregătea de nunta fiicei ei. Dorința de a intra în rochia pe care visa să o îmbrace la nunta fiicei ei a determinat-o să ia Ozempic, un medicament dedicat persoanelor diagnosticate cu diabet, dar pe care multe îl folosesc pentru slăbit.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și: Transformarea lui Kelly Clarkson. Fanii au reacționat după ce artista a afișat o siluetă subțire, la „The Tonight Show”: Cât ai slăbit!

În vârstă de 56 de ani, femeia a pierdut 15 kilograme în doar cinci luni după ce a luat un medicament de slăbit, dar starea ei de sănătate a început să se degradeze rapid, scrie New York Post.

Pe 16 ianuarie, cu doar câteva luni înainte de nunta fiicei sale, Webster a fost găsită de soțul ei inconștientă în casă, în timp ce din gură i se scurgea un lichid maroniu.

Trish Webster a murit după ce a luat un medicament de slăbit2/ Credit foto: Captură video Facebook/ 60 Minutes Australia

„I se scurgea un lichid din gură și am realizat că nu respiră, am încercat să-i acord primul ajutor”, și-a amintit Roy Webster, care a fost invitat în cadrul emisiunii „60 Minutes Australia”, adăugând: „Am încercat să o întorc pe o parte, pentru că nu putea să respire”.

Eforturile lui au fost, însă, inutile, căci femeia s-a stins din viață în acea noapte, iar cauza decesului a fost tulburare gastrointestinală acută.

„Dacă aș fi știut că se va întâmpla asta, ea n-ar fi luat acel medicament. Niciodată nu mi-am imaginat că poți să mori de la el”, a mai spus soțul îndurerat, care a ales să-și spună povestea pentru a trage un semnal de alarmă.

Sotul femeii care și-a pierdut viața după ce a luat Ozempic

Citește și: Monica Anghel, despre transformarea ei radicală: “Dacă nu mă operam pe coloană, n-aș fi slăbit în viața mea”. Câte kilograme are acum

În ciuda faptului că nu a fost găsită o cauză între decesul ei și Ozempic și Saxenda, soțul ei insistă că din cauza acestor medicamente s-a stins.

„Nu ar fi dispărut, știi. Pur și simplu nu merită să fie moartă din cauza acestora, nu merită deloc!”, a mai spus el.

Ozempic, un medicament destinat diabeticilor, funcționează prin imitarea unui hormon natural ce conferă senzație de sațietate. Uneori, însă, poate provoca un blocaj intestinal.

Sute de plângeri în ultima perioadă din cauza acestui medicament

Producătorul Ozempic Novo Nordisk este dat în judecată în Statele Unite ale Americii pe motiv că medicamentul poate provoca probleme gastro-intestinale severe care pot duce la deces, inclusiv „paralizia stomacală”.

Citește și: Dieta cu ajutorul căreia Andreea Marin a slăbit 20 de kilograme. Ce nu mănâncă deloc: “Mă feresc de ele ca de ciumă”

Totodată, firma de avocatură Morgan & Morgan a primit 500 de sesizări similare de la clienți din 45 de state, împreună cu reclamații privind leziuni care ar fi fost provocate și de alte medicamente de slăbit, inclusiv Wegovy, Rybelsus și Saxenda.

De asemenea, FDA a primit plângeri cu privire la acest medicament, mai mulți oameni care au luat Ozempic plângându-se că s-au confruntat cu blocaj intestinal.

Etichete: nunta , femeie , slabit , medicament

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri