regina elisabeta a II-a si printul philip
Actualitate

Regina Elisabeta a II-a și printul Philip au fost căsătoriți 73 de ani. / Foto: Profimedia

Omagiul reginei Elisabeta a II-a pentru soțul ei, la Jubileu. Cum a ținut să-l simtă aproape pe cel care i-a stat alături 73 de ani

În luna aprilie se împlinește un an de la moartea prințului Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a. Suverana britanică încă îi duce dorul celui care i-a stat alături vreme de 73 de ani, iar cu ocazia primei ei ieșiri publice de anul acesta, a ținut să transmită un mesaj subtil, dar emoționant.

Într-un mesaj transmis cu ocazia Jubileul de Platină, regina a spus că a fost „binecuvântată că în Prințul Philip am avut un partener dispus să îndeplinească rolul de consort și să facă fără egoism sacrificiile care vin odată cu acesta”.

Citește și: Ce glumă făcea prințul Philip în timpul meselor în familie. Era gustată de nepoți, dar nu-i plăcea reginei

regina elisabeta a II-a

Monarhul a fost gazda unei recepții la Sandringham pentru a marca 70 de ani de când a urcat pe tronul Marii Britanii. Cu această ocazie, primul angajament din 2022, Elisabeta a apărut sprijinindu-se într-un baston. A ajutat-o la deplasare, dar i-a oferit și un sentiment de confort, ținându-l aproape chiar și când nu avea nevoie de el, iar asta pentru că i-a aparținut regretatului ei soț.

"Am recunoscut bastonul imediat. Era ținut într-un recipient lângă ușa din față. A aparținut ducelui și reprezintă un tribut emoționant adus de regină pentru că a început să-l folosească", a transmis Gyles Brandreth, biograful prințului Philip, pentru The Telegraph.

Citește și: Gestul de prețuire pentru prințul Philip, strecurat în poza aniversară a prințului George. Băiețelul ducilor de Cambridge a făcut 8 ani

Prințul Philip a murit la 99 de ani

regina elisabeta a II-a si printul philip
Regina Elisabeta a II-a și printul Philip au fost căsătoriți 73 de ani. / Foto: Profimedia

În aprilie 2021, prințul Philip a murit, la vârsta de 99 de ani, după mai multe săptămâni de spitalizare. Prințul Philip și regina Elisabeta a II-a au fost căsătoriți mai bine de șapte decenii, timp în care au avut patru copii, opt nepoţi şi zece strănepoţi.

Foto: Profimedia, Getty Images

 

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri