Regele Charles și regina Camilla
Actualitate

Regele Charles și regina Camilla / Foto: Profimedia

Regina Camilla, despre cum se simte regele Charles, după ce a început tratamentul pentru cancer: "Extrem de bine în condițiile date"

Regele Charles al III-lea se simte ''extrem de bine'', a afirmat soţia suveranului britanic, regina Camilla, cu prilejul primului ei angajament public după ce monarhul în vârstă de 75 de ani a fost diagnosticat cu cancer, informează Reuters.

Vorbind cu unul dintre participanţii la un concert de caritate găzduit de Catedrala Salisbury din sudul Angliei, regina Camilla a spus că soţul ei a fost impresionat de mesajele de susţinere primite din partea publicului.

''Se simte extrem de bine în circumstanţele date'', a spus ea. ''A fost foarte impresionat de toate scrisorile şi mesajele pe care le-a primit de peste tot. Au fost încurajatoare'', a adăugat regina Camilla.

Citește și: Relația dintre William și Harry, în continuare „pe butuci”. Condiția pusă de prințul de Wales ca să aibă o întâlnire cu fratele lui

Prinţul William, fiul cel mare al regelui Charles şi totodată moştenitorul tronului britanic, a mulţumit publicului pentru mesajele calde primite atât pentru tatăl lui, cât şi pentru soţia sa, Kate, care a suferit recent o intervenţie chirurgicală.

Prinţesa Kate, în vârstă de 42 de ani, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale abdominale pe 16 ianuarie, după care a petrecut două săptămâni în spital pentru recuperare.

Citește și: Regele Charles l-a sunat imediat pe prințul Harry după ce a fost diagnosticat cu cancer. Ducele a plecat imediat la Londra

Ulterior, regele Charles al III-lea a fost tratat pentru o hipertrofie benignă de prostată, înainte ca Palatul Buckingham să anunţe că, în urma unor teste la care a fost supus monarhul, acesta a fost diagnosticat cu o formă de cancer.

Întrucât regele şi-a anulat angajamentele publice pentru a urma un tratament ambulatoriu, iar prinţesa Kate este aşteptată să revină în viaţa publică abia după Paşte, celorlalţi membri activi ai familiei regale, prinţul William şi regina Camilla, le revine responsabilitatea de a asigura angajamentele publice ale monarhiei britanice, scrie Agerpres.

Citește și: De ce a dezvăluit regele Charles boala de care suferă, dar Kate Middleton, nu. Suveranul a fost internat în urmă cu câteva ore

Intrebarea zilei

Cum vă petreceți prima lună de vară?

Partenerii Nostri