femeie mic dejun pat
Despre Tine

femeie care serveste micul dejun in pat cu o ceasca in mana si o farfurie cu mancare

Diminetile scriitoarelor de succes. Ce fac la primele ore ale zilei pentru a fi productive

Timp de 15-30 de minute, oamenii de succes urmeaza cu minutiozitate in fiecare dimineata o rutina matinala specifica. Multi dintre ei jura ca aceasta ii ajuta sa fie productivi, iar vedetele si modelele marturisesc ca, uneori, rutina de dimineata este singurul moment al zilei pe care si-l dedica in exclusivitate.

Iata cum procedeaza trei dintre cele mai de succes scriitoare din ultimii ani dimineata si ce obiceiuri le ajuta sa porneasca fiecare zi cu dreptul.

  • Elizabeth Gilbert - "Eat, Pray, Love"

A trecut mai bine de un deceniu de cand romanul "Mananca, Roaga-te, Iubeste" s-a transformat intr-un adevarat denomen cultural. De atunci, Gilbert a scris alte patru carti si si-a marit grupul de admiratoare din intreaga lume prin stilul ei sincer de a descrie vietile femeilor din zilele noastre. Iata cum se desfasoara diminetile ei.

Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

"Tin foarte mult la diminetile mele pentru ca ele reprezinta acel moment special de dinaintea oricarui dezastru. Mi le dedic in totalitate si le aloc lucrurilor pe care vreau sa le fac, nu pe care trebuie sa le fac", a marturisit autoarea pentru the Cut.

"Cand nu scriu in mod activ o carte, ma trezesc la 6:30 sau 7 a.m. si imi fac chai de casa. Trebuie sa fiarba o vreme, asa ca il las pe aragaz si meditez putin. In prezent, urmez cursul Artist’s Way, pe care il reiau la fiecare cativa ani, asa ca dupa ce meditez, parcurg paginile cu lectii. Apoi dansez."

"Am inceput sa dansez in fiecare dimineata in urma cu aproximativ un an si face parte din procesul meu de recuperare dupa moartea sotului. Aleg un playlist care imi place, selectez functia Shuffle si dansez. E o modalitate foarte buna de a elibera energia. Dupa ce dansez, ori fac yoga timp de o jumatate de ora, ori incerc sa alerg", a spus Elizabeth Gilbert.

  • Candace Bushnell - "Sex and the City"

Candace Bushnell traieste din scris de la 19 ani. In ultimele patru decenii, ea a lansat opt best-seller-uri, printre care "Killing Monica", "The Carrie Diaries", "Lipstick Jungle", si poate cel mai important, "Sex and the City", care a stat la baza pentru serialului de succes cu acelasi nume si a celor doua lungmetraje ulterioare.

"De obicei ma trezesc intre orele 7 si 8 dimineata. Nu folosesc alarma. Pot sa ma trezesc la ora potrivita pur si simplu. Daca ma aflu in Sag Harbor, atunci ma ridic si le dau drumul cainilor in gradina, imi fac o ceasca de ceai Earl Grey cu o lingurita de zahar si o felie de lamaie si ma duc la computer."

"Primul lucru pe care il fac e sa scanez presa - The New York Times, Daily Mail, New York Post, Salon si cateodata Slate. Apoi stau putin pe Twitter si incep sa scriu stand in picioare fiindca am citit in urma cu cativa ani ca e mai sanatos asa", a specificat Candace Bushnell.

  • Esther Perel - "The State of Affairs: Rethinking Infidelity"

Esther Perel este unul dintre cei mai influenti si cunoscuti psihoterapeuti din lume. Prin mai multe TED Talks, cartile ei best-seller, un podcast ((Where Should We Begin?) si cabinetul sau din New York, exploreaza un subiect de interes maxim pentru orice om: relatiile.

"Ma trezesc la 7 in majoritatea zilelor. Primul lucru pe care il fac este sa ii spun buna dimineata sotului meu. Ascultam putin stirile, lenevim cam 20 de minute si apoi ne ridicam din pat. Stam, vorbim putin, pregatim si luam micul dejun impreuna si apoi eu merg sa fac sport cu un grup de prietene. Alergam sau inotam. O data pe saptamana mergem la yoga si o data la dansuri."

"Cand am putin timp liber, fug de viata mea obisnuita. Merg pe bicileta, ma intalnesc cu prietenii, vizitez muzee, ma plimb si calatoresc mult. Nu deschid deloc televizorul. Dau petreceri pentru care gatesc chiar eu si merg la concerte live", a incheiat Esther Perel.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri