Scarlett Wilson/ Profimedia
Divertisment

Scarlett Wilson/ Profimedia

Cum a ajuns o tânără să învingă anorexia. Transformarea ei este cu totul spectaculoasă

O femeie a reușit transformarea vieții sale atunci când a învins anorexia și a devenit o culturistă celebră. Acum, tânără din Marea Britanie este antrenoare de fitness și își dorește să ajute și alte fete să nu ajungă în situația ei.  

Scarlett Wilson, în vârstă de 20 de ani, din Northamptonshire, Marea Britanie, a dezvoltat anorexia în adolescență. Aceasta suferea de depresie de la vârsta de 12 ani, din cauza abuzurilor pe care le-a suferit în copilărie, fiind hărțuită de colegii de la școală. Având aceste probleme de sănătate mintală, Scarlett a fost internată în spital pentru malnutriție când avea vârsta de 14 ani. Ea a fost externată după o lună, însă nu s-a mai întors la școală și a continuat să învețe de acasa. 

Scarlett Wilson/ Profimedia
Scarlett Wilson/ Profimedia

Citește și: Tânăra care s-a hrănit doi ani de zile cu salată, roșii și mere a învins anorexia: ”Mi-a fost imposibil să mă angajez!”

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

Scarlett a fost dintotdeauna o persoană activă, atletică, așa că și-a petrecut timpul liber făcând sport. Cu toate acestea, după un timp, boala a recidivat și a ajuns să fie internată într-o clinică de psihiatrie. După al doilea episod în care a luptat mult cu problemele mintale, aceasta s-a întors acasă și s-a axat și mai mult pe sport. 

Scarlett Wilson/ Profimedia
Scarlett Wilson/ Profimedia

Fiindcă nu avea prieteni și nici o altă ocupație, aceasta s-a adâncit în antrenamente pentru culturism pentru a face față gândurilor depresive. Și-a stabilit țeluri clare și și-a calculat toate caloriile și macronutrienții consumați pentru a câștiga masă musculară, iar acest lucru a determinat-o să-și schimbe complet viața și în cele din urmă să-și recupereze sănătatea. 

Ce este și cum se manifestă anorexia 

Anorexia este o tulburare psihică din categoria tulburărilor alimentare, caracterizată printr-o reducere anormală a greutății corpului și printr-o deformare a imaginii propriului corp cu teama persistentă de îngrășare.

Citește și: Cele mai bune ceaiuri de plante pentru relaxare și sănătate. Lavanda și iasomia sunt în top

Persoanele care suferă de anorexie își limitează greutatea corpului prin infometare și prin alte metode, ca de pildă abuzul de purgative, clisme și diuretice, folosirea de substanțe anorexigene, și excesul de exerciții fizice. Boala afectează mai ales tinerele adolescente, însă 10 % din cazuri apar la tineri de sex masculin. Pacienții nu sunt lipsiți neapărat de pofta de mânacare, ci mânăncă intenționat foarte puțin. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?