6 produse de ingrijire a pielii care trebuie păstrate în frigider
Frumusete

6 produse de ingrijire a pielii care trebuie păstrate în frigider, Foto: Shutterstock

6 produse de ingrijire a pielii care trebuie păstrate în frigider. Care sunt avantajele acestui obicei

Știți cum depozitarea alimentelor într-un frigider păstrează articolele proaspete și prelungește perioada de valabilitate? Ei bine, același lucru este valabil și pentru unele produse de îngrijirea a pielii. 

Depozitarea produselor de îngrijire a pielii în frigider aduce câteva beneficii, de care pielea voastră se va bucura. În primul rând, au un efect de calmare. Aplicarea produselor reci pe piele, mai ales când vă confruntați cu dureri sau iritații, poate calma pielea.

Totodată, produsele de îngrijire reci ajută la îmbunătățirea circulației, minimizarea umflăturilor și micsoararea porilor.

De asemenea, stocarea cremelor, loțiunilor și a altor produse de îngrijire a pielii în frigider poate prelungi durata lor de viață, încetinind oxidarea. De fiecare dată când deschideți un produs, expunerea la aer modifică ingredientele și diminuează efectul acestora.

Potrivit Beautylish, acestea sunt produsele de skincare pe care experții le recomandă să fie păstrate la rece.

Produsele pentru ochi pe bază de gel

Nimic nu se compară cu acea senzație dimineața când aplicați ceva rece sub ochi, pentru a reduce din inflamație și cearcenele dobândite peste noapte. Dacă obișnuiți să folosiți plasturi cu gel pentru zona ochilor, păstrați-le în frigider și bucurați-vă a doua zi de efectul lor calmant.

Citește și: Cum să "ștergi" 10 ani de pe chip! Trucuri pentru a părea mai tânără și mai odihnită

Role faciale

Rolele faciale reci fac ca sângele să circule, ceea ce ajută la energizarea pielii și la minimizarea umflăturilor. Rolele păstrate în frigider ajută, de asemenea, la ușurarea tensiunii musculare și la calmarea migrenelor.

Tratamentele pentru acnee

Dacă vă confruntați cu coșuri dureroare, puteți păstra tratamentul pentru acnee în frigider și să aplicați, mai apoi, produsul rece pe zona cu pricina. De exemplu, o mască pentru acnee funcționează de minune după ce a stat câteva ore la frigider.

Loțiuni anti-mâncărime

În cazul pielii uscate, iritate și plină de mâncărimi, aplicați o loțiune anti-prurit păstrată la frigider.

Spray pentru față/apă termală

Indiferent daca le folosiți în timpul zilei sau seara, păstrați sprayul (mist)de față sau apa termală la frigider pentru o senzație de răcire și calmare a pielii.

Citește și: Cum să scapi de celulită: 10 sfaturi și produse recomandate de medicii dermatologi

Protecția solară

Asigurați-vă că vă păstrați protecția solară în frigider pentru a potența efectul acesteia pe tot parcursul verii. Și dacă te arzi puțin, protecția solară rece îți va calma pielea cu siguranță.

Intrebarea zilei

Cum vă petreceți prima lună de vară?

Partenerii Nostri