cele mai bogate modele
Moda

Cele mai bogate 10 supermodele din lume. Ce manechin se lauda cu un cont de 500 milioane $

Supermodelele impresioneaza in pictoriale si podiumuri datorita aspectului lor fizic impresionant. Salariile unora dintre cele mai populare sunt incredibile, iar averile pe care le-au strans pot face concurenta multor afaceristi de succes.

Iata care sunt 10 dintre cele mai bogate supermodele din lume in acest moment si cum au reusit sa isi construiasca imperii financiare.

Cum au reusit marile modele ale anilor '80 si '90 sa-si stranga averile impresionante

KATE MOSS (80 de milioane de dolari)

Moss a fost cercetata pentru posesie si consum de substante ilegale, dar a reusit sa-si revina si sa se puna pe picioare inclusiv pe plan financiar, dupa o cariera fulminanta in modelling. Acum valoreaza 80 de milioane de dolari, iar o parte din profiturile ei se datoreaza unei colectii de haine pe care a creat-o cu un mare brand din Marea Britanie.

ADRIANA LIMA (85 de milioane de dolari)

Originara din Brazilia, Adriana si-a inceput cariera la 15 ani. Ulterior, s-a mutat in New York, unde a semnat cu o agentie cunoscuta, care a ajutat-o sa devina imaginea mai multor companii de succes. Averea sa actuala se ridica la suma de 85 de milioane de dolari, insa creste progresiv datorita popularitatii ei si a faptului ca este inca solicitata pentru defilari, campanii de promovare si pictoriale.

TYRA BANKS (90 de milioane de dolari)

Dupa ce a renuntat la modelling, Tyra Banks si-a creat propriul show TV numit America's Next Top Model. Ea a scris un bestseller, "Modelland" si si-a deschis o companie de productie, averea ei ridicandu-se acum la 90 de milioane de dolari. Tyra e mereu in cautare de oportunitati de business, asa ca specialistii financiari estimeaza ca valoarea ei neta va creste in urmatorii ani.

HEIDI KLUM (90 de milioane de dolari)

Heidi Klum a lucrat ca model timp de 13 ani, pentru ca ulterior sa-si indrepte atentia spre afaceri. A fost prezentatoare si jurata TV, a creat mai multe linii vestimentare, bijuterii, machiaj si parfumuri. Revistele financiare ii estimeaza averea la 90 de milioane de dolari.

ELLE MACPHERSON (95 de milioane de dolari)

Dupa succesul urias pe care l-a avut in calitate de model, Elle si-a dezvoltat propria linie de lenjerie intima, precum si anumite produse din piele. In plus, a fost producatorul executiv al catorva emisiuni TV si productii cinematografice. Detine 95 de milioane de dolari in conturile sale.

CHRISTIE BRINKLEY (100 de milioane de dolari)

Averea ei a crescut la aceasta suma in ciuda numeroaselor casatorii esuate, fara contracte prenuptiale avantajoase. Dupa ce a fost imaginea unui celebru brand de cosmetice timp de 25 de ani, Brinkley si-a inceput propria afacere cu Prosecco si continua sa primeasca recunoastere pentru munca ei cu toate ca nu mai activeaza demult in lumea modei.

CINDY CRAWFORD (100 de milioane de dolari)

Dupa ce a facut senzatie in fashion, Crawford s-a dedicat actoriei si a realizat diferite programe de fitness pentru admiratorii ei. Averea ii este estimata la 100 de milioane de dolari, suma fiind obtinuta in urma contractelor de imagine pe care inca le detine si a rarelor defilari la care accepta sa participe.

IMAN (100 de milioane de dolari)

Iman este un nume mare in lumea modei. Dupa ce s-a indepartat de cariera sa, a lansat o linie de haine, a marcat aparitii televizate si cinematografice si a decis sa devina antreprenor. Nu multi stiu, insa vaduva lui David Bowie conduce o companie de cosmetice care creeaza produse pentru femeile de culoare. Averea ei se ridica la impresionanta suma de 100 de milioane de dolari.

GISELE BUNDCHEN (360 de milioane de dolari)

Gisele a fost Ingeras Victoria's Secret timp de cativa ani buni si a aparut pe copertele a peste 1.000 de reviste. A jucat in mai multe filme, iar cele mai mari realizari ale sale sunt in domeniul activismului. Gisele este o mare sustinatoare a organizatiilor care lupta impotriva schimbarilor climatice si isi foloseste averea pentru a contribui la salvarea mediului inconjurator. Desi este casatorita cu cel mai mare jucator de fotbal american al tuturor timpurilor, Gisele este mai bogata decat sotul ei, Tom Brady.

KATHY IRELAND (500 de milioane de dolari)

A pozat pentru coperta a 13 editii Sports Illustrated consecutive in anii '80 si '90, iar dupa ce si-a incheiat cariera de model, a fondat o companie care vinde o varietate de produse precum consumabile pentru animale de companie, accesorii pentru bebelusi si bijuterii fine. Ea activeaza sub indrumarea lui Warren Buffet, iar sfaturile acestuia au ajutat-o sa-si construiasca un imperiu financiar estimat la 500 de milioane de dolari.

Foto: Getty

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri