Sanatate

Stresul ia o amploare tot mai mare, iar statisticile arata rezultate ingrijoratoare: sase din 10 angajati experimenteaza o crestere a stresului la birou, unul din trei adulti se simte stresat in fiecare zi, iar tinerii sufera din cauza stresului mai mult decat au facut-o generatiile trecute.

9 simptome ale stresului care te vor pune pe ganduri. Probabil si tu le experimentezi

Stresul ia o amploare tot mai mare, iar statisticile arata rezultate ingrijoratoare: sase din 10 angajati experimenteaza o crestere a stresului la birou, unul din trei adulti se simte stresat in fiecare zi, iar tinerii sufera din cauza stresului mai mult decat au facut-o generatiile trecute.

Toata lumea vorbeste despre stres si aproape ca nici nu-i mai percepem impactul real asupra noastra. De regula, punem pe seama lui oboseala sau lipsa de concentrare, insa stresul care te afecteaza o perioada indelungata are efecte negative asupra sanatatii si calitatii vietii tale. Iata cateva dintre ele:

  • Dureri de cap

Daca te confrunti cu dureri puternice de cap, s-ar putea sa fii foarte stresata. Astfel de dureri pot aparea din mai multe cauze, insa stresul reprezinta una dintre principalele surse in general.

Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

Cand iei pastile cateva zile la rand si nu simti nicio imbunatatire in starea de sanatate, ar trebui sa iei o pauza de la ceea ce iti provoaca starile de stres.

  • Scade dorinta sexuala

Schimbarea dorinte sexuale este un alt simptom al stresului. Desi incerci sa te relaxezi, nu reusesti si ajungi sa te gandesti la altceva in loc sa te concentrezi pe relatia dintre tine si partenerul tau. Specialistii recomanda sa ceri ajutorul unui consilier daca nu reusesti sa rezolvi problema.

  • Iritatii ale pielii

Iritatiile pot aparea si din cauza stresului. Te poti confrunta cu pete rosii sau urticarie pe suprafata stomacului, spatelui, pe maini si picioare. Unii experti spun ca acest efect are legatura cu efectele adverse pe care stresul le are asupra sistemului umanitar. Tot ei recomanda sa faci exercitii respiratorii pentru a preveni aparitia unor iritatii.

  • Muschi incordati

Durerile de gat sunt cauzate atat de orele petrecute in fata calculatorului, dar si de stres. Acesta afecteaza sistemul musculo-scheletic, rezultand incordari, spasme si contractari ale muschilor.

  • Carii

Scrasnitul dintilor poate cauza carii de asemenea, acest obicei deteriorand dintii si putand duce chiar la pierderea lor.

  • Iti e greata

Da, este posibil sa te stresezi atat de tare incat sa te imbolnavesti. Stresul poate deranja stomacul, iar greata poate fi un efect secundar. De obicei este temporar, dar cand se intampla, incearca sa mesteci ghimbir pentru a scapa de greata.

  • Somnolenta

Stresul poate deteriora grav calitatea somnului, iar din aceasta cauza te vei simti somnoroasa toata ziua si iti va fi greu sa te concentrezi pe ceea ce ai de facut.

  • Amnezia

Stresul te poate face sa uiti chiar si lucruri importante. Cercetarile arata ca stresul cronic poate sa micsoreze literalmente volumul hipotalamusului.

  • Iti e greu sa iei decizii

Stresul poate cauza confuzie si te poate distrage de la gandurile tale. Daca iti este greu sa te hotarasti asupra unor lucruri, incearca sa te relaxezi si sa iei o pauza de la ceea ce iti provoaca stres.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri