alimente cu calorii negative
Sanatate

Alimente cu calorii negative. Ce să mănânci ca să arzi calorii în timp real

 Există anumite alimente care sunt supranumite "alimentecu calorii negative" sau "alimente cu conținut caloric negativ", deoarece procesarea și digestia acestora de către organism necesită arderea mai multor calorii decât propiul lor conținut caloric.

Aceste alimente sunt de obicei alimente derivate din plante, cu un conținut ridicat de apă și bogate în fibre: cereale, leguminoase, legume și fructe, cu excepția fructelor grase, cum ar fi avocado și măsline. Consumul unor astfel de alimente negative te pot ajuta în procesul de slăbire, întrucât favorizează arderea naturală a grăsimilor.

Iată o listă cu alimente cu calorii negative

1. Țelină

Țelina conține doar 16 calorii la 100 de grame și este plină de fibre, vitamina A, C și acid folic.

2. Fructe de pădure

Zmeura, afinele, murele și căpșunile conțin doar 32 de calorii la o jumătate de cană. Sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii și sursa de antioxidanți.

Citeşte şi: Dieta Paleo –ghid pentru începători și un plan alimentar. Ce să mănânci la fiecare masă ca să slăbești garantat

3. Grapefruit

Cu doar 40 de calorii la 100 de grame, grapefruitul este o sursă bogată de vitamina C, acid folic și potasiu și fibre solubile de pectină.

4. Morcovi

Morcovii conțin aproximativ 41 de calorii la 100 de grame. Sunt o sursă bogată de fibre dietetice, vitamina A, vitamina C, vitamina K, mangan și potasiu și un o gustare perfectă pentru cei care vor slăbească.

5. Roșii

Roșiile conțin în jur de 19 calorii la 100 de grame. Nu sunt doar o sursă bogată de fibre dietetice, potasiu și vitamina C, ci conțin și licopen, un antioxidant care protejează pielea de razele UV dăunătoare.

6. Castraveți

Cu doar 16 calorii la 100 de grame, castraveții sunt plini de minerale, vitamine și electroliți și sunt extrem de hidratanți. 

7. Pepene

Fructul favorit pe timp de vară este și un aliment apreciat în diete. Cu doar 30 de calorii la 100 de grame, pepenele este o sursă bogată de licopen care ajută la protejarea inimii.

8. Mar

Merele conțin 50 de calorii la 100 de grame, sunt bogate în fibre, iar digestia lor presupune consumul a mai multor calorii decât cele ingerate, motiv pentru care este un alt aliment cu calorii negative.

9. Dovlecel sau zucchini

Dovlecelul conține doar 18 calorii la 100 de grame și este unul dintre cele mai recomandate alimente cu calorii negative de către specialiști.

Citeşte şi: Dieta daneză sau cum să slăbești nouă kilograme în 13 zile, fără să te înfometezi. Meniul complet

10. Broccoli

Broccoli sunt o sursă bogată de fibre și antioxidanți, conțin doar 34 de calorii la 100 de grame și ajută la arderea rapidă a caloriilor.

11. Salata

Salata conține doar 6 calorii la 100 de grame și este o sursă bogată de fibre, vitamina B și acid folic.

12. Linte

O alta leguminoasă perfectă pentru dieta ta este lintea. O ceașcă de linte gătită are până la 16 grame de fibre, ceea ce o face o alegere bună pentru o salată de linte aromată sau într-un burger de linte fără carne.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri