Cele mai sănătoase 11 băuturi care te vor ajuta să slăbești/ Shutterstock
Sanatate

Cele mai sănătoase 11 băuturi care te vor ajuta să slăbești/ Shutterstock

Cele mai sănătoase 10 băuturi care te vor ajuta să slăbești

Vrei să pierzi câteva kilograme? Atunci nu trebuie să schimbi doar ceea ce mănânci, ci și ceea ce bei. Nu este surprinzător faptul că mulți oameni doresc să piardă din greutate. Cu toții știm care sunt beneficiile unei vieți sănătoase.

Cei mai mulți dintre noi ne gândim că pentru a fi în formă avem nevoie de sport, salate sănătoase și mai puține calorii. Cu toate acestea, de multe ori uităm o parte importantă: să fim atenți la ceea ce bem.

Aceste zece băuturi sănătoase te vor ajuta să ai o siluetă de invidiat.

Apă

Nu ar trebui să te surprindă faptul că apa este numărul 1 pe această listă. Apa este cea mai sănătoasă băutură pe care o poți bea dacă vrei să slăbești. Consumă un pahar de apă înainte de masă și vei observa că te vei simți sătul mult mai repede. De multe ori ai tendința să crezi că ți-e foame, însă uneori ar trebui să încerci să bei niște apă, poate  de fapt îți este doar sete. "Cu cât bei mai multă apă, cu atât vei pierde mai multă greutate", susține nutriționistul Ilana Muhlstein. Cât de multă apă trebuie să bei pe zi variază de la persoană la persoană. Pentru o persoană, 1,5 până la 2 litri pe zi este minimul necesar, în timp ce alta are nevoie de 3 litri, în funcție de greutatea corporală.

Apă cu fructe

La un moment dat te poți sătura de apă simplă. O soluție este să îi dai apei tale o altă aromă. Poți face acest lucru cu ușurință adăugând câteva fructe proaspete și lăsându-le să infuzeze. De asemenea, poți adăuga puțin suc în paharul tău de apă, cum ar fi suc de afine, de portocale sau de grapefruit. În acest fel, apa ta "plictisitoare" are un gust puțin mai dulce, dar este în continuare una dintre cele mai sănătoase băuturi dacă vrei să slăbești.

Citește și: 5 băuturi făcute în casă care îți vor crește imunitatea

Ceaiul verde

Ceaiul verde conține antioxidanți, așa numitele catechine. Aceste catechine ar trebui să stimuleze metabolismul și să îți facă organismul să ardă mai multe grăsimi. O analiză a paisprezece studii a arătat că persoanele care au băut mult ceai verde au pierdut cu aproximativ patru kilograme mai mult în greutate decât persoanele care nu au băut ceai verde.

Sucul de vișine

Calitatea somnului este asociată cu obezitate, cu creșterea în greutate, precum și cu dificultatea de a pierde în greutate. Consumul de vișine sau de  suc de vișine poate îmbunătăți, însă, calitatea somnului, întrucât aceste fructe sunt o sursă bogată de melatonină și triptofan. Aceste substanțe vă asigură că adormiți mai repede și, de asemenea, că dormiți mult mai profund și mai mult timp. În cadrul unui studiu pe animale, două grupuri de șobolani au fost hrăniți cu aceeași dietă bogată în grăsimi. Un grup de șobolani a primit pulbere de vișine liofilizate, iar celălalt grup, nu. Șobolanii care au primit vișinele au înregistrat o reducere de nouă procente a grăsimii abdominale și a altor semne de boli metabolice.

Cafeaua

Vești bune pentru toți iubitorii de cafea: o ceașcă de cafea te poate ajuta să slăbești. Atâta timp cât nu torni mult lapte și zahăr în ea, bineînțeles. Un studiu recent arată că băutul a patru cești de cafea pe zi poate duce la o reducere de 4 procente a grăsimii corporale. Potrivit cercetătorilor, cofeina are un efect pozitiv asupra metabolismului tău.

Citește și: Te simți deshidratată? Șapte alimente și băuturi care îți pot fi de ajutor în această situație

Suc de grapefruit

Dacă ai poftă de o băutură dulce, sucul de fructe sună ca o opțiune bună și sănătoasă. Din păcate, acest lucru nu este în întregime adevărat. Deși sucurile de fructe par sănătoase, acestea sunt adesea bombe calorice, având un conținut bogat de zahăr. Nu este o variantă tocmai bună dacă vrei să slăbești. Dacă totuși vrei să bei un suc de fructe, optează pentru un pahar mic de suc de grapefruit. În cadrul unui studiu de 12 săptămâni, 100 de bărbați și femei obezi au fost împărțiți în trei grupuri. Primul grup a mâncat o jumătate de grapefruit înainte de fiecare masă; al doilea grup a băut un pahar de suc de grepfruit înainte de fiecare masă; ultimul grup nu a primit niciun grepfruit. În medie, cei care au mâncat grapefruit au pierdut aproximativ 1,6 kilograme, iar cei care au băut suc de grapefruit au pierdut 1,5 kilograme. Grupul de control, care nu a primit niciun grapefruit, a pierdut mai puțin de jumătate de kilogram în cele 12 săptămâni.

Apă de cocos și apă de pepene verde

În timpul sau după exercițiile fizice este bine pentru organismul tău să bei o băutură dulce. Totuși, nu alegeți o băutură de la automatul de băuturi, ci alegeți, de exemplu, apă de cocos sau apă de pepene verde. Ambele sunt sărace în zaharuri, dar vă ajută să obțineți suficientă energie după efort. Pepenele roșu este bogat în L-citrulină, un aminoacid care ajută la eliminarea acidului lactic din mușchi și la reducerea durerilor musculare și a oboselii. Dorești să îți prepari propria apă de pepene verde? Combină 1200 de grame de pepene roșu copt fără semințe (tăiat în cubulețe) și o cană de apă rece într-un blender sau într-un robot de bucătărie. Amestecă până când devine lichid.

Shake de proteine vegetale organice

Proteinele sunt elementele constitutive ale mușchilor și favorizează sațietatea. Acest lucru poate ajuta atât la pierderea în greutate. Dacă sunt sărace în calorii, băuturile bogate în proteine pot fi un instrument eficient pentru a pierde în greutate, mai ales dacă le beți ca înlocuitori de masă sau ca gustări.

Citește și: Ceaiuri pentru slăbit. Cum să topești rapid grăsimea cu ajutorul acestor băuturi

Ceai alb

Când vine vorba de ceai sănătos, ceaiul verde este o adevărată vedetă. Cu toate acestea, ceaiul alb este, de asemenea, sănătos și te poate ajuta să slăbești. Ceaiul alb conține o combinație puternică de cofeină și catehină EGCG, care arde grăsimile. Studiile arată că această catehină împiedică formarea de noi celule adipoase. Ceaiul alb stimulează metabolismul și capacitatea organismului de a descompune grăsimea existentă și de a o folosi ca energie, potrivit cercetărilor.

Un smoothie cu puține calorii

Smoothie-urile hipocalorice cu pulberi proteice sunt o modalitate bună de a contracara senzația de foame. Cel mai bine este să îți faci singur un astfel de smoothie, astfel încât să știi exact ce conține băutura ta. Ia o lingură de pudră proteică, câteva fructe de pădure congelate, niște lapte (de migdale) și amestecă totul.

Etichete: sanatate , slabit , bauturi , lichide

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri