femeie care bea apa
Sanatate

femeie cu par lung care tine un pahar de apa in mana si il bea

Cum sa faci apa alcalina chiar la tine acasa

Apa este foarte buna pentru organism, nu exista nici urma de indoiala in aceasta privinta. Sunt insa anumite tipuri de apa mai bune decat altele? Depinde pe cine intrebi. In timp ce o multime de oameni se multumesc sa consume felul clasic, exista o comunitate care jura ca un bonus de ingrediente speciale (precum ierburi, vitamine sau antioxidanti) aduce beneficii si mai mari pentru sanatate.

Una dintre cele mai populare ape functionale este cea alcalina. Desi nu exista suficiente studii care sa ii confirme proprietatile benefice, din ce in ce mai multi oameni incearca sa o consume.

Sunt multi care cred ca un consum ridicat de alimente si lichide alcaline va conduce la mentinerea unei stari de sanatate propice. Ce sustin ei? Ca un pH bazic ar reduce riscul de a dezvolta anumite boli, inclusiv cancerul si artrita, dar ar si creste nivelul de energie si reduce inflamatia.

Ce este apa alcalina

Iata o lectie rapida de stiinta: fiecare mancare si bautura are un nivel de pH - de la 0 (foarte acid) la 14 (foarte bazic sau alcalin). Apa potabila normala are de obicei pH 7. Apa alcalina are pH intre 7,5 si 9.

Apa alcalina poate proveni de la izvoare sau puturi situate in zonele in care exista o cantitate mare de minerale dizolvate, insa ea poate fi obtinuta si acasa. Daca esti interesata sa ii testezi beneificiile, iata cum o poti pregati!

Metode de a alcaliniza apa acasa

1. Cumpara un ionizator de apa

Din pacate pentru portofelul tau, una dintre cele mai eficiente metode de a face apa alcalina acasa este, de asemenea, si cea mai scumpa. Un ionizator ieftin duce si la 500 de dolari. El creeaza un proces electrochimic care functioneaza prin separarea electrozilor negativi si pozitivi in apa. Masina returneaza doua fluxuri de apa: alcalina intr-un curent si acida in celalalt.

2. Foloseste bicarbonat de sodiu

Acest ingredient nu este bun doar pentru prajituri. Cu pH 9, bicarbonatul de sodiu reprezinta una dintre cele mai populare si mai usoare metode de a alcaliniza apa potabila. Pentru un rezultat corespunzator, amesteca jumatate de lingura de bicarbonat de sodiu in 250 ml apa. Agita bine lichidul inainte de a-l consuma. Atentie! Bicarbonatul este destul de bogat in sodiu, deci daca trebuie sa ai grija de aportul de sare din organism, ocoleste aceasta metoda.

3. Incearca picaturi cu pH

Picaturile cu pH sunt create special pentru a transforma apa potabila normala in apa alcalina. Ele sunt facute cu minerale si electroliti puternic concentrati, asa ca nu trebuie decat sa adaugi cateva in fiecare pahar de apa, inainte sa-l consumi.

4. Cumpara o cana de filtrat apa

Aceste cani sunt similare cu ionizatoarele electrice, dar sunt mai accesibile si usor de transportat. Apa se toarna in cana si se lasa in jur de cinci minute inainte de a fi consumata. Filtrul va reduce clorul si alte toxine, dar va si adauga in apa niste hidrati minerali alcalini.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri