shutterstock_153129221
Sanatate

Cum sa slabesti rapid si sanatos. Ce e necesar si ce nu trebuie sa faci, potrivit unui nutritionist

Credeai ca nu poti pierde in greutate in doar o saptamana, adoptand un stil de viata sanatos? Dieteticianul si nutritionistul Andy Bellatti spune ca acest lucru este posibil. Potrivit declaratiilor date de medic publicatiei Business Insider, iata care sunt lucrurile pe care trebuie si nu trebuie sa le faci pentru a te simti mai bine in pielea ta, in mai putin de 7 zile.

  • Recomandat: Bea multa apa

Apa este esentiala - ea regleaza forma fiecarei celule din corpul nostru. Daca nu consumam suficienta apa, aceste celule incep sa se stafideasca. Recomandat este sa alegi apa in detrimentrul bauturilor care contin zahar intrucat ea va ajuta si in gestionarea greutatii corporale.

  • Nerecomandat: Detoxul

Daca te gandesti la o cura de curatare a organismului, poate ar trebui sa reconsideri planul. Consumarea exclusiva a apei potabile, sucurilor ori oricarui alt preparat pentru mai mult de cateva zile poate duce la cresteri si scaderi ale nivelului de zahar din sange, pofte si schimbari de dispozitie.

  • Recomandat: Renunta la sare
Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

Daca faci parte dintre persoanele care mananca prea multa sare, trebuie sa stii ca acest aliment poate provoca umflaturi si balonare. In plus, sarea contribuie la retentia de apa.

  • Nerecomandat: Sa excluzi din alimentatia ta anumite alimente

Exista o diferenta intre a renunta la alimentele pe care le consumi in exces si interzicerea unor grupuri intregi. Dietele care se bazeaza pe evitarea ingredientelor (cum ar fi zaharul sau glutenul) pot duce la inlocuirea acestora cu alte ingrediente care joaca acelasi rol in organism (mierea). 

  • Recomandat: Consuma alimente bogate in fibre

Legumele proaspete, bogate in fibre, cum ar fi broccoli si ardeiul gras, sunt surse importante de vitamine, substante nutritive, si-n plus sunt satioase.

"Fructele, legumele, cerealele integrale, fasolea, nucile si semintele sunt cele mai bune. O modalitate de a consuma fibra suplimentara: presara seminte de chia, canepa sau seminte de in peste ceea ce mananci", spune Bellatti.

  • Nerecomandat: Nu folosi prafuri si pastile

Problema cu prafurile si pastilele pentru dieta, spune nutritionistul, este ca adesea acestea reprezinta un intreg aliment procesat pentru a separa un ingredient. Este in regula sa consumi produse precum pudra de cacao, care are substante nutritive, dar regimul tau alimentar nu trebuie sa fie constituit in majoritate de astfel de alimente.

  • Recomandat: Fii atenta la dimensiunea portiilor

In ultimii 40 de ani, dimensiunile portiilor mai multor mancaruri au crescut in medie cu pana la 138%, arata datele American Journal of Public Health

Asadar, ai grija la cat mananci si, daca iei masa in oras, ia in considerare sa ceri la pachet o parte din portie.

  • Nerecomandat: Nu te concentra pe numarul caloriilor

Acest lucru poate duce la concluzia ca o anumita cantitate dintr-un aliment are aceeasi compozitie de calorii cu cea a altuia. Lucru total fals, spune dieteticianul. In plus, retine ca, pentru a pierde in greutate sanatos, trebuie sa pierzi aproximativ 1 pana la 3 kilograme pe saptamana.

  • Recomandat: Gandeste pozitiv

Nu face mare lucru din faptul ca nu poti manca orice iti doresti: "In ceea ce priveste schimbarea regimului alimentar, concentreaza-te asupra oportunitatilor si a ceea ce poti manca, nu la alimentele pe care incerci sa le reduci", spune medicul Dr. Donald Hensrud.

  • Nerecomandat: Nu te astepta la miracole

Sa fim realisti: adoptarea unui regim serios pentru o saptamana nu va putea contracara ani intregi in care ai avut o dieta alimentara nepotrivita. Dar aceasta perioada este suficienta pentru a reduce simptomele neplacute ale alimentatiei precedente, cum ar fi balonarea cauzata de consumul in exces de sare sau oboseala asociata cu nivelul crescut de zahar din sange.

Totusi, acest angajament ar putea fi de ajuns pentru a pune bazele timp de luni sau ani de alimentatie sanatoasa.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri